Μια νέα μορφή ζωής ανακάλυψε η NASA

4 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (2 Ψήφοι)

Η NASA ανακάλυψε νέα μορφή ζωής

H συνέντευξη Τύπου της NASA που περίμενε με αγωνία πολύς κόσμος σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε, αλλά δεν μάθαμε, όπως περίμεναν ορισμένοι, για... πράσινα ανθρωπάκια και εξωγήινους πολιτισμούς. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η ανακάλυψη έχει να κάνει με μια νέα μορφή ζωής, η οποία βρίσκεται στο βυθό της λίμνης Μόνο στην Καλιφόρνια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βακτήριο, που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει αυτό το φυσικό δηλητήριο στο DNA του. «Ο ορισμός της ζωής μόλις επεκτάθηκε. Καθώς συνεχίζουμε την αναζήτηση για να βρούμε σημάδια ζωής στο ηλιακό σύστημα, πρέπει να σκεφτόμαστε πιο "ανοιχτά", πιο εναλλακτικά και να σκεφτούμε τη ζωή όπως δεν την ξέρουμε», τόνισε ο Εντ Γουέιλερ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Η νέα αυτή ανακάλυψη επαναπροσδιορίζει όσα στοιχεία θεωρούνταν μέχρι σήμερα απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής και τα οποία ήταν ο άνθρακας, το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο, το φώσφορο και το θείο.

Το όλο ζήτημα είχε ανοίξει πριν από μερικά χρόνια μεταξύ τριών επιστημόνων: Της Φελίσα Γούλφ Σάιμον, του Αριελ Ανμπάρ και του Πολ Ντέιβις. Οι τρεις τους εξέταζαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν στη Γη διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο Αριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας (νοτιοδυτικά) και ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο, με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων, στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.

Εν συνεχεία, η Φελίσα Γούλφ Σάιμον πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.