iPhone OS 4 με multitasking και iAd

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

iphone_os_4_43294344Κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα ήταν τα νέα που μάθαμε από την Apple, σε ειδικό event που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Cupertino της Καλιφόρνιας, για τη νέα έκδοση του iPhone OS, η οποία θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Στη δημοφιλή συσκευή θα εισαχθούν αρκετά νέα «most wanted» χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα για την παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών, ή αλλιώς multitasking, πράγμα που αναμενόταν. Αν και θεωρητικά οι προηγούμενες εκδόσεις του iPhone OS είχαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, αυτή προσφερόταν μόνο για ορισμένες από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Ήταν, για παράδειγμα, και παλιότερα δυνατή η ακρόαση ψηφιακής μουσικής, με παράλληλη περιήγηση στο Web, ή την ανταλλαγή μηνυμάτων κ.ο.κ. Τώρα όμως, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν σχεδόν κάθε εφαρμογή, χωρίς σχεδόν ποτέ να υποχρεωθούν να την «τερματίσουν», ώστε να «τρέξουν» κάποια άλλη. Η Apple φρόντισε ώστε το multitasking στο iPhone OS 4 να μην εξαντλεί τα αποθέματα της μπαταρίας και να μη δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή που ο χρήστης έχει επιλέξει να έχει στο προσκήνιο (foreground).

Πέρα από το multitasking, το iPhone OS 4 εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό, που σίγουρα θα βολέψει όσους διατηρούν εγκατεστημένα πολλά προγράμματα στη συσκευή τους. Ο λόγος για τους φακέλους, που θα επιτρέψουν καλύτερη οργάνωση στις εφαρμογές και θα βάλουν τέλος στην ακαταστασία με τις αμέτρητες σελίδες από εικονίδια.

Οι developers αναμένεται να ενθουσιαστούν από την νέα καινοτομία ονόματι iAd που εισάγεται, αφού θα μπορούν πλέον να διανέμουν δωρεάν τις εφαρμογές τους περιμένοντας ως αντάλλαγμα έσοδα από διαφημίσεις. Πρόκειται για μια διαφημιστική πλατφόρμα που ανέπτυξε η Apple ειδικά για το iPhone OS 4 και θα παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο στις εφαρμογές του. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες διαφημίσεις, αυτές που θα προβάλλονται μέσω του iAd, θα διακρίνονται για τη διαδραστικότητά τους, ενώ δεν θα υποχρεώνουν τον χρήστη να «τερματίσει» την εφαρμογή. Ένα πολύ καλό παράδειγμα δόθηκε με μία διαφήμιση για το Toy Story 3, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις αμερικανικές αίθουσες το καλοκαίρι. Κάνοντας, λοιπόν, κλικ στο σχετικό banner, το οποίο εμφανίζεται σε μία τυχαία εφαρμογή, παρουσιάζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο, που επιτρέπει στον χρήστη να δει το trailer της ταινίας, να κατεβάσει σχετικά wallpapers στη συσκευή του, να εντοπίσει τις πλησιέστερες αίθουσες που το προβάλλουν, ή και να κατεβάσει ένα παιχνίδι με τους ήρωες του φιλμ!

Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά:

- VoIP: Το Skype κάνει την εμφάνισή του και στο iPhone και δίνει... ανάσα στο πορτοφόλι σας!

- iBooks: Δυνατότητα «download» βιβλίων και ανάγνωσής τους.

- Game Center: Πλέον θα μπορείτε να βρείτε φίλους, να δώσετε «μάχες» με άλλους και να συγκρίνετε τα high scores σας.

- Mail: Στο εξής, θα έχετε τη δυνατότητα ενός κοινού Inbox όταν έχετε πολλά mail accounts στο iPhone, θα είναι επίσης εφικτή η παρουσίαση των μηνυμάτων ανά θέμα και επιπλέον τα συνημμένα αρχεία θα μπορούν να σταλούν για προβολή ή επεξεργασία προς οποιαδήποτε συμβατή εφαρμογή.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.