Έζησαν για 25 ολόκληρες μέρες μέσα σε ψυγείο που έπλεε στη θάλασσα...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

ice_box_3526375b.jpgΓιατροί και ναυτικοί χαρακτηρίζουν "παραμύθι" τον ισχυρισμό δυο ψαράδων που λένε ότι έζησαν 25 μέρες μέσα σε ένα ψυγείο πλέοντας στον φουρτουνιασμένο ωκεανό μετά από ναυάγιο.

Αυστραλοί λιμενικοί με αεροσκάφος εντόπισαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, μέσα σε ένα ψυγείο πλοίου, τους δυο άνδρες ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο ψαράδες είπαν ότι ήταν μέλη του 13μελούς πληρώματος ενός ταϊλανδέζικου αλιευτικού το οποίο είχε βυθιστεί στα νοτιοανατολικά της Ινδονησίας. Οι διασωθέντες είπαν ότι έστελναν σήμα κινδύνου αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση.

Σκαρφάλωσαν στο ψυγείο του πλοίου καθώς τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος προσπαθούσαν απελπισμένα να βρουν κάτι για να κρατηθούν. Οι άλλοι 11 δεν τα κατάφεραν και πνίγηκαν. Οι ψαράδες είπαν έχασαν την αίσθηση του χρόνου, καθώς έπλεαν σε βαθιά νερά που ήταν γεμάτα με καρχαρίες. Τελικά, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ύστερα από 25 ημέρες.

Οι ίδιοι είπαν ότι μάζευαν και έπιναν βρόχινο νερό και έπιαναν μικρά ψάρια για τροφή. Ο ιατρός Πολ Λάκιν, του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός των δυο δεν στέκει.

"Είναι αδύνατον να ζήσουν επί 25 μέρες χωρίς νερό. Τα περί βρόχινου νερού είναι παραμύθι" είπε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αδύνατον το συγκεκριμένο ψυγείο να έπλεε... όρθιο. Οι δυο άνδρες ανακρίνονται.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.