Αθωώθηκε μετά από 27 χρόνια στη φυλακή!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

jail_59394678b.jpgΤο Εφετείο απάλλαξε έναν άνδρα που πέρασε 27 χρόνια στις βρετανικές φυλακές για φόνο. Το 1982, πριν γίνει διαθέσιμο το τεστ DNA, ο Σον Χόντσον, 57 χρόνων, είχε κριθεί ένοχος για το φόνο της 22χρονης σερβιτόρας Τερέζα Ντε Σιμόν. Είχε αρνηθεί την κατηγορία στο δικαστήριο και έκτοτε επέμενε στην αθωότητά του.

Ο δικηγόρος του, ο Τζούλιαν Γιανγκ, παρουσίασε στο εφετείο στοιχεία DNA που αποδεικνύουν ότι ο Χόντσον δεν θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος.

Η Ντε Σιμόν βρέθηκε το 1979 στραγγαλισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της σε χώρο στάθμευσης πίσω από ένα μπαρ του Σαουθάμπτον στο οποίο εργαζόταν με μερική απασχόληση.

Ο Χόντσον, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, καταδικάσθηκε με βάση μια ομολογία του, την οποία αργότερα ανακάλεσε, και επειδή ταίριαζε η ομάδα αίματός του με αυτή του δολοφόνου. Εξήγησε ότι ομολόγησε επειδή ήταν παθολογικός ψεύτης και πάσχει έκτοτε από ψυχική νόσο. Η ψυχική υγεία του βελτιώθηκε πρόσφατα με την ελπίδα ότι η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί.

Ο Χόντσον έμεινε τόσο πολλά χρόνια στη φυλακή επειδή συνέχιζε να επιμένει στην αθωότητά του, γεγονός που απέκλειε το ενδεχόμενο να του δοθεί αναστολή, δήλωσε ο Γιανγκ. Η εισαγγελία δεν αντιτάχθηκε στην έφεσή του.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.