«Θεραπεύουν» τις ομοφυλόφιλες γυναίκες με... βιασμό στη Νότια Αφρική

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

«Θεραπεύουν» τις ομοφυλόφιλες γυναίκες με... βιασμό στη Νότια Αφρική

Με... βιασμό «θεραπεύουν» τις λεσβίες οι άνδρες της Νότιας Αφρικής, καθώς θεωρούν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τις επαναφέρουν στον ίσιο δρόμο.

Η πεποίθηση των «θεραπευτικών βιασμών» είναι πολύ βαθιά ριζωμένη και έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τουλάχιστον μια ομοφυλόφιλη γυναίκα βιάζεται κάθε μέρα στο Κέιπ Τάουν, ενώ την ίδια στιγμή αρκετές είναι οι οργανώσεις πολιτών που προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Σχετικό κείμενο εναντίον των βιασμών έχει συγκεντρώσει εκατόν σαράντα χιλιάδες υπογραφές και με αυτό οι πολίτες ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Ραντέμπε και τον πρόεδρο Τζέικομπ Ζούμα να καταδικάσουν δημοσίως αυτό που συμβαίνει. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ούτε ένας «θεραπευτικός βιαστής» δεν έχει καταδικαστεί μέχρι σήμερα στη Νότια Αφρική, η οποία αποκαλείται -όχι άδικα- παγκόσμια πρωτεύουσα των βιασμών. Το τραγικό, μάλιστα, είναι ότι μια Νοτιοαφρικανή που γεννιέται σήμερα έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει θύμα βιασμού παρά να μορφωθεί. Το ένα τέταρτο των κοριτσιών βιάζονται πριν κλείσουν τα 16 τους χρόνια.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.