Τι περιμένει ο Κόκκαλης;

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

kokkalis_392045bΟ Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι ψάχνει για αριστερό χαφ και επιθετικό, αλλά όσο οι μέρες περνούν και κίνηση δεν γίνεται, τόσο περισσότερο πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το λόγο αυτής της -κατά πολλούς αδικαιολόγητης- καθυστέρησης. Μετά το φιλικό ματς με την Τότεναμ, οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά είδαν τα τρανταχτά κενά στο ρόστερ και απαιτούν άμεσα μεταγραφές, ωστόσο την ίδια στιγμή ο Σωκράτης Κόκκαλης τηρεί στάση αναμονής και δίνει προτεραιότητα στην πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα οικονομικά του συλλόγου δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ύστερα από το περυσινό στραπάτσο με την Ανόρθωση και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει πρώτα να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αμέσως μετά να γίνουν οι όποιες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Μπορεί η Σέριφ να μην αποτελεί φόβητρο, αλλά επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, που όλα μπορούν να συμβούν όπως αποδείχθηκε και πέρυσι, ο Κόκκαλης είναι συγκρατημένος.

Εκτός αυτού, σημαντικό ρόλο στα χρήματα που θα δαπανηθούν παίζει επίσης και η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Και αυτό γιατί αν οι «πράσινοι» αποκλειστούν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, πράγμα που στο λιμάνι θεωρούν πιθανό, τότε στα ταμεία του συλλόγου θα μπουν ούτε λίγο-ούτε πολύ περί τα 17 εκ. ευρώ (!), που θα επιτρέψουν σίγουρα μεγαλύτερα οικονομικά ανοίγματα.

Πιο συγκεκριμένα, το μπόνους πρόκρισης ανέρχεται στα 7,1 εκ. ευρώ, αλλά αν ο «αιώνιος» δεν τα καταφέρει με τους Ισπανούς, τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα εκτοξεύσουν το ποσό κατά 10 εκ. ευρώ πάνω. Ουσιαστικά, σε περίπτωση που προκριθούν και οι δύο ομάδες, συνυπολογίζοντας μπόνους και τηλεοπτικά, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 12 εκ. ευρώ, ενώ αν συνεχίσει μόνος του, τότε θα μπουν στα ταμεία του άλλα 5 εκ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μιλάμε για τεράστια ποσά, που φυσικά μπορούν να διαφοροποιήσουν σε κάθε περίπτωση τις επιλογές του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι. Διότι αν έρθουν τα 17 εκ ευρώ, τότε τα ψώνια των Πειραιωτών θα γίνουν από τα... ψηλά ράφια και θα μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο «μπαμ». Σύμφωνα με ανθρώπους της ΠΑΕ, αν γίνει κάτι τέτοιο, ο Κόκκαλης είναι διατεθειμένος να φέρει ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα, που θα προορίζεται πιθανότατα για την αριστερή πτέρυγα της ομάδας, αλλά και έναν εγνωσμένης αξίας φορ.

Σε περίπτωση τώρα που μπουν στα ταμεία μόνο τα 12 εκ. ευρώ, το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί μόνο ένας ποδοσφαιριστής για την αριστερή πτέρυγα, ενώ αν γίνει η «στραβή» και έρθει ένας αναπάντεχος αποκλεισμός από την αδύναμη Σέριφ, τότε η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια και το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει ή -στην καλύτερη περίπτωση- θα ενισχυθεί με μια προσθήκη δανεικού ποδοσφαιριστή.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.