Πανάκριβα εισιτήρια, φτωχό θέαμα...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Πανάκριβα εισιτήρια, φτωχό θέαμα...

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων όσον αφορά τα οικονομικά μας και η ακρίβεια να έχει ξετινάξει το πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη (την ίδια στιγμή που οι μισθοί μένουν στάσιμοι), ωστόσο οι Πρόεδροι των ποδοσφαιρικών συλλόγων μάλλον ζουν στον δικό τους κόσμο. Και αυτό διότι παρατηρείται το φαινόμενο οι Έλληνες φίλαθλοι να πληρώνουν πολλά περισσότερα χρήματα εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους ευρωπαίους για να παρακολουθήσουν στο γήπεδο την αγαπημένη τους ομάδα.

Αν και τα γήπεδά μας είναι στην πλειοψηφία τους... χωράφια και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας είναι πολύ χαμηλότερο ποιοτικά από άλλες χώρες, εμείς βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη και πληρώνουμε πιο ακριβό εισιτήριο και από αυτά που κυκλοφορούν στην Πρέμιερ Λιγκ και την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εισιτήρια διαρκείας, που αποδεικνύουν ξεκάθαρα του λόγου το αληθές. Φανταστείτε ότι στην Μπαρτσελόνα των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Λιονέλ Μέσι και Τιερί Ανρί το φθηνότερο διαρκείας κοστίζει μόλις 173 ευρώ και το ακριβότερο 711 ευρώ, ενώ στον Ολυμπιακό οι αντίστοιχες τιμές βρίσκονται στα 450 και 3.500 ευρώ. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης των Σέρχιο Αγουέριο και του Ντιέγκο Φορλάν το  φθηνότερο «μαγικό» χαρτάκι κοστίζει 165 ευρώ και το ακριβότερο 640 ευρώ, τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό αν θέλεις να βλέπεις την ομάδα σου σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια πληρώνεις 250 και 2.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Πάνω-κάτω το ίδιο φαινόμενο αισχροκέρδειας παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις ελληνικές ομάδες, όπως π.χ. στην ΑΕΚ που πληρώνουμε το διαρκείας από 250 έως 5.000 ευρώ, στον ΠΑΟΚ από 150 έως 2.500 ευρώ, στη Λάρισα από 150 έως 1.500 ευρώ, στον Πανθρακικό από 225 έως 1.500ευρώ και πάει λέγοντας...

Το μοναδικό Ελληνικό φαινόμενο, βέβαια, είναι ότι παρ' ότι «χρυσοπληρώνουμε» για να πάμε στο γήπεδο, οι μεταγραφές είναι συνήθως του... πανεριού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θέλουν χρήματα, δηλαδή, οι Πρόεδροι, αλλά ζορίζονται για να δώσουν εκείνοι! Και μετά αναρωτιούνται κάποιοι για ποιο λόγο αδειάζουν τα γήπεδα...

Χάρης Περτέσης

Ο Χάρης Περτέσης είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος με ελαττώματα και εμμονές. Αγαπάει την ελεύθερη έκφραση και απεχθάνεται τη μισαλλοδοξία κάθε είδους, όπως επίσης το ψέμα και την υποκρισία. Η γραφή αποτελούσε για εκείνον πάντοτε, πέρα από «εργαλείο» για να βγάζει το ψωμί του, και ένα μικρό καταφύγιο, μέσα στο οποίο απελευθέρωνε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά του, κάτι που τον βοηθούσε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Σε αυτό το μικρό καταφύγιο σπεύδει μέχρι και σήμερα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.