Υπό διάλυση ο Παναθηναϊκός!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ανδρέας Βγενόπουλος - Νικόλας Πατέρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Ο Νικόλας Πατέρας αποχώρησε οριστικά από την προεδρία της ομάδας, πράγμα που ανακοίνωσε ο ίδιος μετά από έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ, επικαλούμενος τη μη διατήρηση της ενότητας μεταξύ κόσμου, διοίκησης και μετόχων. Λίγο νωρίτερα, είχε ανακοινώσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος την αποχώρησή του από τα διοικητικά δρώμενα, αλλά και τη μη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού ποσοστού του.

«Μετά και την παραίτηση του κυρίου Βγενόπουλου σήμερα, αλλά και όσα έγιναν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι που για μένα ήταν σημαντικοί ώστε να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Πατέρας και συμπλήρωσε: «Στο κομμάτι των μετόχων υπάρχει πλέον ένα θέμα ενότητας και ζήτησα από το συμβούλιο να συνέλθει και πάλι την Πέμπτη, ώστε να εκλέξουμε πρόεδρο. Οι υπόλοιποι μέτοχοι μού ζήτησαν να παραμείνω, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να παραμείνω από τη στιγμή που δεν υπάρχει η ενότητα που θα περίμενα μεταξύ των μετόχων αλλά και μεταξύ της διοίκησης και των φιλάθλων. Τα διάφορα επεισόδια στα γήπεδα και αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω.

Δεν ξέρω αν η δική μου στάση επηρέασε την απόφαση του κ. Βγενόπουλου. Η συμφωνία που είχε γίνει το Σεπτέμβριο αφορούσε τους δυο. Εγώ είχα υποσχεθεί πως θα αναλάμβανα πρόεδρος και θα συμμετείχα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο καθένας μας έχει το ποσοστό του, αλλά εδώ δεν είναι θέμα ποσοστών. Είναι θέμα διάθεσης. Όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν γίνονται όπως θέλω εγώ, δεν μπορώ να συνεχίσω».

Τέλος, ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού γνωστοποίησε πως προτάθηκε στον Θανάση Γιαννακόπουλο να αναλάβει την προεδρία, αλλά μετά την άρνησή του ο ίδιος πρότεινε τον Αδαμάντιο Πολέμη. «Πρότεινα τον κύριο Αδαμάντιο Πολέμη για την προεδρία. Είπε πως θα το σκεφτεί μέχρι την Πέμπτη. Θεωρώ πως είναι αξιόλογος άνθρωπος και μπορεί να προσφέρει, όπως πρόσφερα κι εγώ. Το προτείναμε και στον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά δεν ήθελε. Θα είμαι κοντά και στο νέο πρόεδρο. Θέλω να πιστεύω πως στο ΔΣ της Πέμπτης θα εκλέξουμε πρόεδρο και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε.

Α. Βγενόπουλος: «Το σκηνικό "ενότητας" και "συσπείρωσης" δε με αφορά πλέον...»

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ο Ανδρέας Βγενόπουλος γνωστοποίησε πρώτος με ανακοίνωσή του ότι δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στα διοικητικά της ομάδας.

«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω "πληρώσε"» με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από "Παναθηναϊκούς" διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για "ενότητα" και "συσπείρωση" που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.

Γ. Βαρδινογιάννης: Η απόφαση της οικογένειάς μου δεν αλλάζει»

Τέλος, όσον αφορά την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Τζίγγερ αποκάλυψε στο Δ.Σ. ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντιστραφεί η απόφαση για το πακέτο των μετοχών.

«Η οικογένεια μου και εγώ παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να μην συμμετέχουμε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και να μην κατέχουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Δεν υπάρχει καμία διάθεση ούτε τώρα ούτε και θα υπάρξει στο μέλλον να αναστραφεί η απόφαση μας αυτή.  Η ειλημμένη αυτή απόφαση μας δεν αλλάζει», τόνισε ο κ. Βραδινογιάννης, ενώ, αναφερόμενος στη βία, κατέληξε:

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτεία την βία στα γήπεδα, τιμωρώντας τις ΠΑΕ να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση επεισοδίων, καθιστά τους συλλόγους όμηρους της μερίδας των οπαδών που δημιουργούν τα επεισόδια.  Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός είναι από τους πρώτους που υφίσταται τα δυσάρεστα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.