Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Champions League

Η Άρσεναλ, η Μαρσέιγ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για την πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/8) στο Μονακό. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί 13-14 Σεπτεμβρίου και οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος απέφυγε τις ομάδες-φόβητρα από το 1ο και το 2ο γκρουπ δυναμικότητας και αρχικά διαφαινόταν ότι θα είχε μια ευνοϊκή κλήρωση, ωστόσο του τα χάλασε στο τέλος η πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ, που, όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελούσε την θεωρητικά ισχυρότερη αντίπαλο από το 4ο γκρουπ.

Έτσι, λοιπόν, το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι καθόλου εύκολο και θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος, πολύ τυχερός και να εκμεταλλευτεί την «καυτή» έδρα του αν θέλει να ελπίζει σε πρόκρισή του στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Πειραιά βρίσκει στο δρόμο της αντιπάλους από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, με δυνατότερα πρωταθλήματα από αυτό της Super League, όπως είναι το αγγλικό, το γαλλικό και το γερμανικό, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού, την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League κανείς δεν μπορεί να τη θεωρεί δεδομένη.

Ακολουθούν όλοι οι όμιλοι, αναλυτικά:

1ος όμιλος
Μπάγερν
Βιγιαρεάλ
Μάντσεστερ Σίτι
Νάπολι

 

2ος όμιλος
Ίντερ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιλ
Τραμπζονσπόρ

 

3ος όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπενφίκα
Βασιλεία
Οτελούλ

 

4ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Λιόν
Άγιαξ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

 

5ος όμιλος
Τσέλσι
Βαλένθια
Λεβερκούζεν
Γκενκ

 

6ος όμιλος
Άρσεναλ
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Ντόρτμουντ

 

7ος όμιλος
Πόρτο
Σαχτάρ
Ζενίτ
ΑΠΟΕΛ

 

8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα
Μίλαν
Μπάτε
Πλζεν

 

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:
1η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Μαρσέιγ
2η αγωνιστική: Άρσεναλ - Ολυμπιακός
3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ
4η αγωνιστική: Ντόρτμουντ - Ολυμπιακός
5η αγωνιστική: Μαρσέιγ - Ολυμπιακός
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Άρσεναλ

 

Κορυφαίος και πάλι ο Μέσι

Στο πλαίσιο της κλήρωσης, αναδείχθηκε και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο. Το αποτέλεσμα δεν έκρυβε καμία έκπληξη ούτε για τη φετινή χρονιά! Ο Λιονέλ Μέσι συγκέντρωσε 38 από τις 53 ψήφους και υπερίσχυσε τόσο του Τσάβι (11 ψήφοι), όσο και του μεγάλου αντιπάλου του Κριστιάνο Ρονάλντο (3 ψήφοι), παίρνοντας σπίτι του άλλο ένα βραβείο. Τα υπόλοιπα ονόματα που συμπλήρωσαν τη δεκάδα είναι κατά σειρά κατάταξης οι Αντρές Ινιέστα, Ρανταμέλ Φαλκάο, Γουέιν Ρούνι, Νεμάνια Βίντιτς, Ιμπραϊμοβιτς, Ζεράρ Πικέ και Μανουέλ Νόιερ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.