ΠΑΟΚ: Στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπενφίκα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

paok_benfica_276222232.jpg

Η πορεία του ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας -ως αουτσάιντερ- τη Βασιλεία για τον β’ γύρο των προκριματικών. Η πρόκριση του ΠΑΟΚ στον γ’ γύρο των προκριματικών ποδοσφαίρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αποτέλεσμα της σαρωτικής νίκης του έναντι της έμπειρης και δυνατής Βασιλείας, στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις με 2-1 και 3-0 αντίστοιχα.

Έτσι, έφυγε θριαμβευτής από το Σεντ Τζέικομπ Παρκ της Ελβετίας για να πάει να συναντήσει τη Σπαρτάκ Μόσχας. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έδειξε την ανωτερότητά του καταφέρνοντας να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από 0-2 σε 3-2. Αποκτώντας αβαντάζ τερμάτων και ψυχολογίας, ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην καυτή έδρα της Σπαρτάκ στη Μόσχα για το δεύτερο παιχνίδι του γ’ γύρου των προκριματικών.

Παρότι η ρεβάνς δεν είχε γκολ για καμία από τις δύο ομάδες, η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν γεγονός.

Στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ έδειχνε αρκετά ισορροπημένος, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος. Παίζοντας καλή άμυνα, εμπόδισε τη Σπαρτάκ να βγει στην επίθεση και να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη ενώ παράλληλα έκανε αρκετές αντεπιθέσεις προκειμένου να ανοίξει πρώτος το σκορ.

Στο 33', η αγκωνιά του Βραζιλιάνου Αντριάνο στον Κρέσπο είχε ως συνέπεια την αποβολή του επιθετικού της Σπαρτάκ με κόκκινη κάρτα, δίνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Φτάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η Σπαρτάκ έδειξε να πιέζει περισσότερο χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, ενώ στο 85’, ο ΠΑΟΚ έχασε την τελευταία ευκαιρία να σημειώσει γκολ μετά από προσπάθεια του Λημνιού.

Ωστόσο, εκτός από τις 17 τελικές προσπάθειες του Δικεφάλου για γκολ, στα στατιστικά του αγώνα καταγράφηκαν και αρκετά λάθη που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την έκβαση του αγώνα. Χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τη Σπαρτάκ, κατάφερε να διατηρήσει το σκορ στο 0-0 και να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Επόμενος και πιο κρίσιμος σταθμός για τον ΠΑΟΚ, η πορτογαλική Μπενφίκα, η οποία έχει επικρατήσει δύο φορές εναντίον του στο παρελθόν, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία βρίσκεται επανειλημμένα στο τοπ 10 της UEFA.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους Πορτογάλους. Με τις νίκες του κόντρα σε Βασιλεία και Σπαρτάκ, απέδειξε ότι παίζει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο βρεθεί στο δρόμο του.

Μπορεί βέβαια ο ΠΑΟΚ να μην είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τη Μπενφίκα για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σίγουρα η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στη συνολική της εικόνα και απόδοση. Αν ο Δικέφαλος καταφέρει να ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας της Μπενφίκα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Λουίζ στις 21 Αυγούστου και να διατηρήσει το δικό του στη ρεβάνς στην Τούμπα στις 29, τότε θα βρεθεί πολύ κοντά στο «χρυσό εισιτήριο» για του ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.