tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Ενδιαφέρουσα αγωνιστική στο Εργασιακό πρωτάθλημα

Ενδιαφέρουσα αγωνιστική στο Εργασιακό πρωτάθλημα

( 2 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: Πέτρος Τσεγγενές | Παρασκευή, 08.02.08 17:08
 

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα αγωνιστική είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στο εργασιακό πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η κοπή της πίτας του εργασιακού πρωταθλήματς σε γνωστό ξενοδοχείο του κέντρου και το Tempo.gr ήταν εκεί. -.jpg

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη  συμμετοχή όλων των ομάδων του Εργασιακού Πρωταθλήματος αλλά και πολλών παραγόντων του μπάσκετ  έγινε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Ακροπόλ η κοπή της πίτας όπου ο πρόεδρος της Επιτροπής κος Σάββας Ανεστιάδης ανέφερε τα παρακάτω:

Αγαπητοί φίλοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι μας,  σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το 2008,  που σκοπό έχει να μας φέρει ακόμη πιο κοντά και να μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε στους καλεσμένους μας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο εργασιακό μπάσκετ. Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε κάποια προβλήματά μας και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε όλοι μαζί.


22 χρόνια εργασιακό μπάσκετ και κάποιοι από εμάς που βρεθήκαμε και στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας με μόλις 10 ομάδες,  αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο κρατήσαμε το πρωτάθλημά μας σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά το φτάσαμε στο σήμερα με ρεκόρ συμμετοχών 74 ομάδων.


Αυτό όμως που κάνει το πρωτάθλημά μας να ξεχωρίζει είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια το κρατήσαμε μακριά από κάθε σκοπιμότητα και δεν επιτρέψαμε καμία  παρέμβαση. Όλοι  είμαστε εθελοντές που όμως  με επαγγελματική συνείδηση και συμπεριφορά καταφέραμε να λειτουργούμε σήμερα το μεγαλύτερο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη και σε επίπεδο υποστήριξης που θα ζήλευαν ακόμη και πρωταθλήματα Α1 κατηγορίας.


Κρατάμε λοιπόν ορθάνοιχτα τα μάτια και τα αυτιά μας και έχουμε την ευελιξία και την διάθεση να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα.
Αυτή η ευελιξία μας οδήγησε φέτος να προχωρήσουμε σε κάποιες καινοτομίες όπως:


· Έκδοση νέων πλαστικοποιημένων δελτίων αθλητών σε μέγεθος τραπεζικής κάρτας.
· Ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των αθλητών που έχουν ξεπεράσει τους 1.200.
·  Ηλεκτρονική παρακολούθηση του αγωνιστικού προγράμματος των αποτελεσμάτων και των βαθμολογιών και αποστολή με e-mail σε όλες τις ομάδες.
· Ολοσέλιδη δωρεάν καταχώρηση από την εφημερίδα Basketnews κάθε Σάββατο και ηλεκτρονική από την ιστοσελίδα  Tempo.gr
· Συμφωνία με ιατρική ομάδα για κάλυψη των αγώνων μας.
· Δημιουργία αμιγών και μεικτών ομίλων ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε εργαζόμενους που ο εργασιακός τους χώρος δεν μπορεί να συμπληρώσει ομάδα να έρθουν κοντά μας.   
Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι:
· η παρουσία 2 διαιτητών, 2 ή 3 κριτών και γιατρού σε κάθε αγώνα. Η μέχρι τώρα κατάσταση είναι 1 διαιτητής και 1 κριτής σε κάθε αγώνα και μόνο εάν το ζητήσουν οι ομάδες,  εφ’ όσον αυτές καλύπτουν και τα έξοδα, στέλνονται 2 διαιτητές και 2 κριτές. Από το νέο έτος πήραμε απόφαση για υποχρεωτική παρουσία γιατρού στους αγώνες μας και αυτό γιατί κανένα γήπεδο δεν διαθέτει  γιατρό όπως θα έπρεπε. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζετε στις επόμενες αγωνιστικές και αφού ολοκληρωθούν οι επαφές μας με τους αντίστοιχους συλλόγους γιατρών.

· Η παραχώρηση ωρών σε περισσότερα γήπεδα. Επειδή οι ομάδες εκτός από το  κόστος διαιτητών, κριτών και γιατρού επιβαρύνονται και με το κόστος γηπέδου θα πιέσουμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και τους Δήμους της Αττικής που διαχειρίζονται τα γήπεδα να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο στη δωρεάν παραχώρηση κάποιων ωρών. 
· Η συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων ανδρών αλλά και γυναικών σε αντίστοιχα εργασιακά τουρνουά του εξωτερικού. (Οι  γυναίκες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημά μας ξεπερνούν τις 12, οπότε σκοπός της επιτροπής είναι η δημιουργία και μικτής ομάδας γυναικών). Έχουμε ήδη προχωρήσει με κάποιες επαφές στην Κύπρο με το σύλλογο Τραπεζών και ελπίζουμε την άνοιξη να μπορέσουμε να πάμε.
· Να εντάξουμε περισσότερες ομάδες από θεραπευτικές κοινότητες γιατί για μας η συμμετοχή αυτών των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας και είναι παράδειγμα και δίδαγμα ζωής πρώτα από όλα για μας τους ίδιους.
· Η ένταξη του πρωταθλήματος σε κάποιο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο, όπως ΓΓΑ, ΕΟΚ, ΕΣΚΑ.
· Και μία προσωπική επιθυμία που θα προτείνω στο Δ.Σ. είναι η μετονομασία του σε Εργασιακό Πρωτάθλημα «Νίκος Γκάλης» προς τιμήν του ανθρώπου που έφερε το αγαπημένο μας άθλημα στη σημερινή του υπόσταση.

Για όλα τα παραπάνω περιμένουμε κάποιες βοήθειες κυρίως από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που έχει την καλοσύνη να μας φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια και από τη ΓΓΑ που αυτή έχει το 1ο λόγο στο θέμα των επιδοτήσεων που δυστυχώς σταμάτησαν το 2003.


Εμείς έχουμε κάνει επαφές και με τους δύο φορείς και περιμένουμε ανταπόκριση, παρ’ όλα αυτά παίρνουμε και τα μέτρα μας ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη ακόμη και σε περίπτωση που δεν θα βρούμε καμία βοήθεια.
Για να καταλάβετε τα μεγέθη για τα οποία μιλάμε, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε δώσει 850 παιχνίδια που αν τα μετατρέψουμε σε αριθμούς φτάνουν τα 170.000€ έξοδα που επωμίζονται οι ίδιες οι ομάδες και στις περισσότερες περιπτώσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αθλητές. Και αυτά τα έξοδα είναι υπολογισμένα με 1 διαιτητή και 1 κριτή.
Εδώ χρειαζόμαστε και την έμπρακτη βοήθεια των 2 συνδέσμων (διαιτητών-κριτών) οι οποίοι είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Η βοήθεια που θέλουμε είναι μία αναπροσαρμογή των αμοιβών τους που θα μας δώσει τη δυνατότητα κάλυψης όλων των αγώνων με 2 διαιτητές και 2 κριτές.


Κοντολογίς το εργασιακό πρωτάθλημα έγινε ένας νεαρός άντρας 22 ετών που ψάχνει ακόμη το δρόμο του. Ψάχνει για μία θέση στο Δημόσιο έχοντας σαν εναλλακτική λύση τον ιδιωτικό φορέα αλλά έχει και τις δυνάμεις να συνεχίσει τον μοναχικό του δρόμο με μόνη στήριξη τα 74 παιδιά του.


Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, θέλω όμως να ευχαριστήσω πρώτα και πάνω από όλους τους 1200 εργαζόμενους αθλητές που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημά μας και όλους αυτούς που πήρα μέρος μεταξύ των οποίων και πολύ μεγάλα ονόματα όπως Ράμμος, Διάνας, Πανάγος, Κοκορόγιαννης,  Παραγιός, Αγιασωτέλης, Παπαπέτρου και πολλοί άλλοι. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι ακόμη εν ενεργεία.


Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους 74 αντιπροσώπους των ομάδων και τους αντίστοιχους αναπληρωματικούς τους οι οποίοι αφιερώνουν πολύτιμο επιπλέον χρόνο για να μπορούν οι ομάδες τους να τα βρίσκουν όλα έτοιμα.


Να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ.  που οφείλω να τα αναφέρω και είναι:


Αντιπρόεδρος: Ρίζος Αναστάσιος,  Γραμματέας: Μωραϊτης Παναγιώτης, Ταμίας: Αραμπατζόγλου Αλέκος, Μέλη: Μεντρέκας Αθανάσιος, Ροδόπουλος Σάββας, Μυλωνάκης Ιωάννης, Ρούσσος Νίκος.
Εδώ πρέπει να μία εξαίρεση και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αλέκο τον Αραμπατζόγλου γιατί είναι η ψυχή του πρωταθλήματός μας και όπως σωστά ανέφερε το Basket news και η ήρεμη δύναμή του, και τολμώ να πω ότι χωρίς αυτόν ίσως το εργασιακό πρωτάθλημα να μην είχε τη σημερινή αξιοζήλευτη μορφή του.
Στο πρόσωπο της προέδρου κας Στάβυ Σαλουφάκου ευχαριστούμε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Αθλητικό του τμήμα καθώς και όλους τους υπαλλήλους του ΕΚΑ για τη φιλοξενία και την έμπρακτη διάθεση τους να μας βοηθήσουν.
Ευχαριστώ τους 2 συνδέσμους Διαιτητών και Κριτών για όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας και ιδιαίτερα τον Προέδρο του Συνδέσμου Διαιτητών και φίλο μου το Θοδωρή το Βιδάλη ο οποίος δεν μας χαλάει ποτέ και κανένα χατίρι και την πρόεδρο του συνδέσμου κριτών κα. Τάνια Μερίκα.
Στα πρόσωπα του αρχισυντάκτη κου. Πέτρου Τσεγγενέ και της υπεύθυνης ύλης Μαρίας Καλαϊτζάκη, ευχαριστούμε την εφημέριδα Basket news που εκτός από την έντυπη καταχώρηση των αγώνων μας κάθε Σάββατο, έχει διαθέσει και ένα χώρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα Tempo. Επίσης το συνάδελφο Γιάννη Κοψίδα που με βοηθάει στη βελτίωση του αρχείου excel για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων και των βαθμολογιών.
Τέλος πρέπει να ευχαριστήσω τις οικογένειες όλων μας, οι οποίες υπομένουν την  ιδιοτροπία και το μεράκι μας για το μπάσκετ που μας κρατάει πολλές ώρες μακριά τους.


Σας εύχομαι καλή διασκέδαση.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο του ΕΚΑ κο. Παναγιώτη Κουλουμπαρίτση από τον πρόεδρο του συνδέσμου Διαιτητών κ. Θοδωρή Βιδάλη και Κριτών κας. Τάνιας Μερίκα. Όλοι τόνισαν τη μεγάλη σημασία του Εργασιακού Αθλητισμού και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια στην Επιτροπή μπάσκετ.
Μετά το γεύμα και την προβολή σε Video Wall στιγμών του Εργασιακού Μπάσκετ μοιράστηκαν πολλά δώρα προσφορά των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.
Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για την Παρασκευή 7 Μαρτίου στον ετήσιο χορό που θα γίνει στο Διογένης Studio.

Η επιτροπή μπάσκετ του ΕΚΑ καθώς οι συνάδελφοι και συναθλητές του  Προπονητή και Αρχηγού της ομάδας μπάσκετ των εργαζομένων στη ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ Βασίλη Χατζάτογλου εύχονται σε αυτόν και στην γυναίκα του Ραλλού, που απέκτησαν την Τρίτη ένα πανέμορφο μωράκι (μπασκετμπολίστα), να τους ζήσει και να είναι ευτυχισμένοι.

Όμιλοι  Καθημερινών

Α1: 1ος όμιλος

ΕΜΠΟΡΙΚΗ  - ΟΣΕ      56-83
ΕΜΠΟΡΙΚΗ   (Αρβανίτης), Παπαβασιλείου 4, Κατόπης 8 (2),  Δρέσιος  17(3), Μαργαρίτης 10, Αγιασωτέλης 13 (2), Παπαθεοδώρου 4, Τσελέκης , Κίντζιος. 
ΟΣΕ  (Καταρτζής) : Βαγενάς  2,  Γαρμπιδάκης 5, Ιωαννίδης 12(2),   Λουμιώτης 28 (1), Ταμβάκης 17 (3), Τούρης 16(1),  Φιλιππάκος  3 (1).

ΝΙΚΕ ΗΕΛΛΑΣ- EUROBANK:  56-53
NIKE (Κελέσης-Δουζίνας): Διάνας 2, Δουζίνας 11, Κούκος, Γκλαβάνης 2, Αργυρόπουλος 4, Κασιάνος 12 (1), Αντωνάτος 4, Κελέσης 21
EUROBANK (Θεοδώρου): Λάλλος, Μωραίτης 4, Μπούτας 11 (1), Σωμαράκης 1, Καράγιωργας 6 (1), Ορνιθόπουλος, Σωτηρόπουλος 8 (1), Παπανδρέου 9 (3), Μαγκανιώτης 14 (1),


Α1: 2ος όμιλος
WIND - OTE  64-47
WIND (Αθανασιάδης) :
Αθανασιάδης 3, Χατζόπουλος 10, Καλογήρου, Γουλιαδίτης 10, Κωνσταντινίδης 6, Αναστόπουλος 7,  Ρήγας 14 (2), Καραγεώργος 14, Συρίγος.
ΟΤΕ (Δήμος): Δήμος 2, Ιντζιπέογλου, Δαφνόπουλος 13, Ζάχος, Μαγιάφας 16 (2), Μαϊκούσης 3 (1), Γεωργιάκος, Σταμάτης 2, Μπαρτζής 11 (1).


Α2: 1ος όμιλος
STAR TV - ΕΑΣ 51-56

STAR: (Μίλησης) Τσαουσίδης 18 (1), Κωστόπουλος 14, Μπούσιος 12 (2), Βενιός 4, Βασιλακάκης 3 (1), Παπανικολάου, Θανάσογλου, Σούκας, Κόσσυβας.
ΕΑΣ (Σποντιδάκης) Πετρόφ 12 (1), Ζαΐρης Μιχ. 12 (1), Βασδέκης 12, Κοπέλιας 8, Σέρμπος 6, Κόκκαλης 2, Βασιλάκης 2, Οικονομίδης 2. 

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ- ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑΣ 68-55
ΠΑΒΕΣ (Γαρδικιώτης): Κορολής 6, Λεμπέσης 7(1), Μαργώνης 7(1), Αραμπατζόγλου 24(6), Ρουσσος Στ, Γαρδικιώτης, Χιώτης 10 (1), Πιπερίδης 6, Παπατζανακης  8, Αργυρόπουλος.
Φύλακες (Μηλιώνης): Τσεκλιμας 8(1), Δημητριου 5, Μπουζώνας 16 (2), Μηλιωνης 11(2), Νικολαου 15.

ERIAL - LA RED  22 - 37
ERIAL: Ανθόπουλος, Λάλος, Κρητικός 12(1), Κλήμης 4, Προβαλάρης 2, Καλούδης 4, Παναγόπουλος, Αναστασάκος.
LA RED: Ματακούλιας 2, Βιδάλης 3(1), Καραχάλιος Π. 6, Χαλούδης 4, Αυγουλέας 3(1), Μεσούλας 10, Ιωάννου 3(1), Καραχάλιος Α. 6


Όμιλοι Σαββατοκύριακου

A1 αμιγών

ΕΥΔΑΠ - LIONS    49 - 67
ΕΥΔΑΠ:   (Ευθυμίου Γ.) Κοστρίβας Σ., Παπαχαραλάμπους Β.,   Κιούσης 20(1), Εγγελής 3(1), Ποθητός Α. 4,  Καζατζίδης Α. 3,  Σιατούνης Η. 15(3),   Αιδίνης Τηλ.,   Μαγουλάς 4.
LIONS: (Γκουγκουμάτης Γ.) Πετρέκας Σ. 2, Πεχλιβάνης Χ. 2, Ναλμπάντης Κ. 6, Αντωνόπουλος Γ. 10, Νικόπουλος Ν. 25(5), Αρβανίτης Γ. 4,  Πιτσιτάκης Γ. 2, Γκουγκουμάτης Γ.  16(1).CITIBANK - MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ 52-65
CITIBANK (Αντωνάκης): Κώστογλου Χαρ. 13 (3), Αργυρού Χρ. 12, Βήτας Κ. 8 (2)Χατζηαναστασιάδης Φ. 8, Τάρταρης Ε. 4,  Σταματελάτος Γ. 3 (1), Βαρσάνης Μιχ. 2, Λιαράκος Χρ. 2, Καραβέλας Π., Παπασπύρος Ι., Αγγελής Γ., Γκέγκιος Αλ.
MARFIN (Ξάνθος): Παρασκευόπουλος Κ. 33 (3), Πλακομιχελάκης Γ. 12 (2), Λάμπρου Π. 10 (1), Ψιλιώτης Κ. 8, Σπηλιόπουλος Α. 2, Πολυκανδριώτης Κ., Βασιλόπουλος Α., Μουλακάκης Σ., Θεοδωρακόπουλος Γ., Αποστολόπουλος Χ.

ΥΠ.ΕΘ.Ο - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ  65 - 80
ΥΠ.ΕΘ.Ο ( Φάσουρας Ν. )
Σπυρόπουλος Χ. 22(1), Γιαννόπουλος Χ. 16, Νούνης Χ. 14(4), Συκαράς Γ. 6, Ματζουνέας Η., Κρεστάς Τ. 3, Αναστασόπουλος Α.,  Λυμπερτάς Β., Σκυφτός Κ. 2, Μελέας Γ. 2, Κόλλιας Κ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ( Αργύρης Δ. ) Σταμολέκας Γ. 20, Χριστιανόπουλος Α. 6(2), Κυρτάτας Δ. 3, Κόλλιας Κ. 22(4), Παπαχαραλάμπους Δ., Μπόμπορας Γ., Κεραμεύς Γ., Καλπούζος Α. 3(1), Λιονάκης Ν. 26.

 

Α1 μικτών
MELPO- HEALTHY 2 DAY:  69- 60

MELPO(Γαλανός): Αλεξανδράκης Σ. 6(2), Σημαντηράκης Γ. 16(2), Σπανόπουλος Χ. 2, Αυγουστίδης Π., Αλεξανδράκης Α. 6(2), Λανάρας Σ. 2, Δημητρίου Ι.,  Πάτρας Δ. 8, Σκουρτόπουλος Α. 9(1), Μπενίσης Γ. 13(2), Σπανόπουλος θ. 2, Γαλανός Ε. 5(1).
HEALTHY 2DAY (Σιατραβάνης): Ηλιόπουλος Χ. 7, Τσεπέρκας Φ. 5(1), Γαζεπίδης Γ. 15(3), Μαγκλογιάννης Σ. 27,  Σιατραβάνης Α. 6(2).

ΕΡΜΗΣ-ΚΥΔΕΠ  56-40
ΕΡΜΗΣ (Σφακιανάκης): Σφακιανάκης Ι., Σκαράκης Ε. 3 (1), Τσιάκας Δ. 17 (3), Κουμουτσάκος Π. 7 (1), Κοντοσταθάκος . 5, Χρονόπουλος Θ. 9 (1), Κοβές Σ. 6, Ζαπατίνας Δ. 5, Αλεξόπουλος Β. 2, Καλβής Ι. 2.
ΚΥΔΕΠ (Πλατής Α.): Μάλφας Μ. 25, Ζαβιτσάνος Ν. 10, Μπενής Κ., Πλατής Α., Λυντηρίδης Χ. 4, Αρκολάκης Ν. 1, Χρηστίδης Κ.

 

Α2 μικτών
ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ  70 - 28

ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ ( ΧΡΗΣΤΟΥ) : ΚΑΤΑΓΑΣ, ΚΟΡΚΟΣ 9(1), ΚΑΨΑΛΗΣ 4, ΦΑΜΕΛΗΣ 5, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 7(1), ΦΛΑΜΠΟΥΡΗΣ 12(1),  ΠΡΑΣΣΑΣ 10(2), ΑΡΓΥΡΟΣ 13(1), ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ 10
ΑΣΤΕΡΑΣ ( ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ) : ΓΑΛΑΝΟΣ, ΠΑΣΣΑΣ, ΑΛΗΣΑΦΑΚΗΣ 13, ΚΟΚΚΟΣ 8, ΤΣΙΓΚΟΣ 5, ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ 2,     ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΣΥ.ΦΙ.ΚΟΛ. – ΕΥΔΑΠ ΝΙΚΑΙΑΣ 51-40
ΣΥ.ΦΙ.ΚΟΛ.: Σκίζας 7 (1), Γκουγκούσης 2, Απολλωνάτος 14, Τσιαμούλης 19(3), Κορφοξυλιώτης 2, Ανδρονιάδης 7(1).
ΕΥΔΑΠ: Τούμπαρλης, Παπαγιαννόπουλος  Θ., Μανδράκης 5(1), Ευθυμίου 1, Πέππας, Παπαγιαννόπουλος 17, Καλημέρης 15, Παπαχαραλάμπους 2.

ΝΟΣΤΟΣ – ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ  43  - 63
ΝΟΣΤΟΣ: Δρακόπουλος 3, Kιάσσος 2, Παντελίδης 22, Παπαδόπουλος 9, Aγραφιώτης, Μπαβέλας 6, Γεωργακόπουλος 1.
Ειδικοί Φρουροί: Mπαρμπαγιάννης 7, Χαραλαμπάκης 5, Nικολογιάννης 6, Σιασος 11, Λαζος 6, Σκοπελίτης 21, Βρεττός 7.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η πλοκή, οι ήρωες, ο χώρος και ο χρόνος, ξεκινούν από μια βάση, την αρχή, κατόπιν διανύουν μια ανοδική, και, συνάμα, δύσκολη πορεία, τη μέση, και, έπειτα από αρκετό κόπο και μόχθο, καταλήγουν σε μια υψηλή κορυφή, το τέλος, όπου από εκεί μπορούμε να ατενίσουμε όλα όσα μας…

Αντρέι Ταρκόφσκι, ο ποιητής της εικόνας που «μιλούσε» με τη σιωπή

Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι (1932-1986) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου και τον σημαντικότερο ίσως Ρώσο σκηνοθέτη μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, ο οποίος υπήρξε μια από τις βασικές επιρροές του. Το έργο του βέβαια δεν είναι τόσο πλούσιο σε ποσότητα, αφού σε 23 χρόνια γύρισε μόλις επτά ταινίες…

«Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» από τη Σπυριδούλα Κούτρα

Μόλις κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση και περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το βιβλίο «Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» της Σπυριδούλας Κούτρα. Η συγγραφέας γράφει για δύο ζωές. Αυτή που ξεκινάει με το πρώτο σου κλάμα και αυτή τη δεύτερη επιλεγμένη, κατακτημένη, ξαναχτισμένη με πείσμα ζωή που δομείται αποκλειστικά από σένα και…

Δωρεάν προβολή online της ταινίας «Μέρες Βροχής» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου

Την ταινία «Μέρες Βροχής - Rainy Days» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου διαθέτουν δωρεάν για online προβολή οι συντελεστές της, προσπαθώντας έτσι να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία όλων εμάς που βιώνουμε τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια ταινία η οποία προωθήθηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω διάφορων…

Η απουσία σου

Έβρεχε. Παράξενη κοπέλα, το δέρμα της χλωμό, με έντονα μάτια, έμοιαζε σαν τη βροχή που έπεφτε στο παράθυρό της. Οι αστραπές που έριχνε έμοιαζαν με τα μάτια της, που φεγγοβολούσαν μέσα στο σκοτάδι. Τα κόκκινα μάγουλά της που έκαιγαν από έρωτα, είχαν χλομιάσει, είχε νιώσει άδεια. Η καρδιά όταν αδειάζει, μοιάζει με κίτρινο κερί που σβήνει.…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η…

Μουρόχαυλες επαναστάτριες...

Από πολύ μικρή πίστευα ότι τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» είναι κάτι…

Σταμάτα να φοβάσαι!

Φοβάσαι. Ένας φόβος πλημμυρίζει την ψυχή σου κάθε φορά που πας να…

Ράγισες και πόνεσα, έσπασες και πέθανα

Δυσκολεύομαι να αποτυπώσω αυτά τα συναισθήματα. Δυσκολεύομαι να…

Άλλο σύντροφοι και άλλο συγκάτοικοι!

Πόσοι πιστεύετε ότι έχετε ξεχωρίσει αυτούς τους δύο όρους; Και αν το…

Κορονοϊός και Περιβάλλον

Για άλλη μια φόρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πανδημίας, αλλά ενώ…

Στοίχημα & Casino Games

Ερμηνεία των σπουδαιότερων εννοιών του στοιχήματος

Αρκετοί από τους παίκτες που ξεκινούν να παίζουν στοίχημα στο internet,…

Το casino στο διαδίκτυο

Τα παιχνίδια casino αποτελούν δημοφιλές χόμπι για πολλούς ανθρώπους.…

Για ποιό λόγο να προτιμήσω τον online στοιχηματισμό;

Υπάρχουν ένα σωρό απαντήσεις που μπορούν να δοθούν στο ερώτημα του…

Λεξικό όρων για πόκερ και casino

Σε προηγούμενο θέμα μας ασχοληθήκαμε με τις σημαντικότερες έννοιες που…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

5 ευγενικές χειρονομίες που εκλείπουν στις μέρες μας

Η ευγένεια στις ημέρες μας είναι μία υπόθεση τόσο δύσκολη που πολλοί…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…

Γιατί ο Καπιταλισμός δημιουργεί άσκοπες δουλειές - Του David Graeber

Είναι σαν κάποιος εκεί έξω να επινοεί άσκοπες δουλειές μόνο και μόνο…

Αυτή τη Δημοκρατία εννοούν;

Επτά χρόνια πριν, ανυποψίαστοι πρωτοακούγαμε για την αμερικάνικη…

Κλεπτομανία

Η κλεπτομανία ορίζεται ως μία συναισθηματική διαταραχή του ελέγχου…

Οι Ιρανές δεν ντύνονται όπως νομίζεις

Το στερεότυπο που αρκετοί έχουν στο μυαλό τους για τις γυναίκες από…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης