tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτη»

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτη»

( 7 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Τετάρτη, 19.11.08 22:37
 

meleti_15678b.jpgΔεν αγχώνεται και δεν τη νοιάζει η πρωτιά ή τα νούμερα της AGB, υποστήριξε σε συνέντευξή της σε εβδομαδιαίο περιοδικό η Ελεονώρα Μελέτη. «Θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου, να είναι ευχαριστημένα τα αφεντικά μου και ο κόσμος με αυτό που βλέπει», τόνισε η ξανθιά παρουσιάστρια, που μίλησε για τον ΑΝΤ1, το Star, αλλά και για τον ερωτά της με τον Γιάννη Ολιζιέρσκυ. Ερωτηθείς για γάμο, παρά τις φήμες που θέλουν το ζευγάρι να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της εκκλησίας το ερχόμενο καλοκαίρι, η Ελεονώρα δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή συζήτηση γι’ αυτό και πως δεν την απασχολεί καθόλου, ωστόσο επισήμανε με σιγουριά πως ο σύντροφός της πληροί όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει τον πατέρα των παιδιών της!

Παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μελέτη στο περιοδικό «ΟΚ», αναλυτικά:

Διάβαζα τις προάλλες ένα σχόλιο για σένα που έλεγε: «Δεν χρειάζεται πολλή μελέτη για να καταλάβει κανείς ότι η σούπερ σταρ του Star είναι πλέον η Ελεονώρα Μελέτη» Πώς αισθάνεσαι όταν διαβάζεις τέτοια δημοσιεύματα για σένα;

Καλέ, πού το διάβασες αυτό το ωραίο σχόλιο; Σε ρωτάω γιατί εγώ πλέον δεν διαβάζω τίποτα. Έχω ζητήσει από μια εταιρεία να συγκεντρώνει ό,τι γράφεται για μένα, αλλά δεν τα διαβάζω, γιατί είχα πολύ άσχημες εμπειρίες τα τρία προηγούμενα χρόνια με διάφορα δημοσιεύματα που με αφορούσαν. Δεν είναι ότι δεν δέχομαι τις κακές κριτικές, αλλά κάποιες στιγμές άγγιζαν τα όρια της εμπάθειας και με είχαν στενοχωρήσει πολύ. Οπότε, δεν μου πάει η καρδιά να διαβάσω τίποτα, με αποτέλεσμα να μην πέσει στην αντίληψή μου ούτε κάτι θετικό που θα προθυμοποιηθεί ίσως κάποιος να γράψει για μένα και τη δουλειά μου. Πάντως, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, δεν αποδέχομαι το συγκεκριμένο όρο. Μόνο το κανάλι που δουλεύω είναι Star και δεν πιστεύω ότι κανένας άλλος είναι σταρ σε αυτή τη χώρα.

Με μια δεύτερη ανάγνωση μπορεί να υπονοεί ότι τώρα που εσύ πηγαίνεις καλά, ίσως να έχει παραγκωνιστεί η Χριστίνα Λαμπίρη.

Ποιος μπορεί να πει κάτι τέτοιο; Κάνουμε δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, σε δύο ζώνες που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, και είναι μια γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σταθερή αξία σε αυτό που κάνει. Δεν νομίζω ότι αυτός που το έγραψε μπορεί να έκανε τέτοιες σκέψεις.

Το καλοκαίρι που ήξερες ότι δεν θα συνεργαζόσουν µε τον ΑΝΤ1, αγχώθηκες ότι µπορεί και να έµενες εκτός;

Σε πληροφορώ ότι το περασµένο καλοκαίρι ήταν από τα ωραιότερα της ζωής µου. ∆εν µε απασχολούσαν τα επαγγελµατικά µου και µπορώ να σου πω ότι καθυστέρησα να πάρω τις αποφάσεις µου. ∆εν είχα άγχος για το τι θα έκανα. Ήθελα να ζήσω τον έρωτά µου µε τον Γιάννη, είχα πλέον απαλλαγεί από το πρόβληµα υγείας που µε ταλαιπωρούσε και ήµουν σε εντελώς άλλη φάση. Όταν πια ήρθε η ώρα, κουβέντιασα τις προτάσεις που µου είχαν γίνει µε τους δικούς µου ανθρώπους, τα ζύγισα όλα, γιατί µου είχε γίνει και µία πρόταση από το Mega για ένα τηλεπαιχνίδι που το θεωρούσα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά επέλεξα να πάω στο Star. Αισθανόµουν πιο ασφαλής µε αυτό που µου ζήτησαν να αναλάβω εδώ, γιατί ήταν κάτι που το είχα ξανακάνει.

Τώρα που η εκποµπή σου τελειώνει στις δέκα, µπορείς να παρακολουθείς τα πρωινάδικα. Ποιος θεωρείς ότι θα είναι ο νικητής;

Βλέπω τα πάντα. Μου αρέσει να κάνω ζάπινγκ, αλλά οµολογώ ότι τις περισσότερες φορές καταλήγω στον Γρηγόρη. Μου αρέσει πολύ φέτος γιατί είναι πιο χαλαρός και δείχνει να απολαµβάνει αυτό που κάνει. Εννοείται ότι θα δω και τη Μενεγάκη αλλά και τον Μουτσινά µε τη Ζαρίφη. Είναι ξεκάθαρο ότι η µάχη θα δοθεί ανάµεσα στον Γρηγόρη και στην Ελένη. Αλλά επειδή είναι µια µάχη που έχει δρόµο ακόµα, δεν µπορώ να προβλέψω τίποτα. ∆εν πιστεύω πάντως ότι θα είναι µεγάλη η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο.

Περίµενες ότι ο Πρωινός καφές θα είχε χαµηλά ποσοστά φέτος ή πίστευες ότι θα τα πήγαινε καλύτερα;

∆εν θα ήθελα να λέµε ότι τα παιδιά έχουν χαµηλά νούµερα. Επειδή πέρασα κι εγώ δύσκολα, µπορώ να καταλάβω πώς νιώθουν και την τεράστια πίεση που δέχονται από αυτά που λέγονται και γράφονται. Κάνουν µια προσπάθεια σε µια ζώνη µε καταξιωµένα ονόµατα για να προτείνουν κάτι διαφορετικό, αν σκεφτείς ότι σπάνε το στερεότυπο της εντυπωσιακής ξανθιάς παρουσίας που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, µε την Ελένη να πρωτοστατεί. Θα έπρεπε να τους δώσουµε άλλη µια ευκαιρία και να τους δούµε µε άλλο µάτι. Οµολογώ ότι περίµενα να κάνουν υψηλότερα νούµερα, αλλά δεν θα τους κρίνω µε βάση τα ποσοστά της τηλεθέασης.

Τι συμβουλή θα είχες να τους δώσεις για να τα πάνε καλύτερα;

Δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να δώσω κάποια συμβουλή. Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο ΑΝΤ1, που ανέδειξε αυτού του είδους τα προγράμματα. Τις συμβουλές τις κρατάω για τον εαυτό μου. Θα ήθελα μόνο να τους πω να είναι χαλαροί, γιατί δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν μια εκπομπή δεν πηγαίνει καλά. Δεν μπορούμε να είμαστε υπό το ζυγό της AGB, να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με το άγχος πώς τα πήγαμε χθες, λες και είμαστε στο σχολείο και αγωνιούμε να δούμε τι βαθμό πήραμε στο διαγώνισμα. Ας ηρεμήσουμε λιγάκι. Εμένα τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτη. Θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου, να είναι ευχαριστημένα τα αφεντικά μου και ο κόσμος με αυτό που βλέπει.

Ο Γιάννης ασκεί κριτική για τη δουλειά σου;

∆εν µου έχει ασκήσει ποτέ κριτική ούτε παρεµβαίνει στα επαγγελµατικά µου. Ο Γιάννης, ακόµα και αν αποφάσιζα να φύγω από την τηλεόραση, πιστεύω ότι θα µε στήριζε. ∆εν σου κρύβω ότι όταν πρωτογνωριστήκαµε φοβόµουν ότι µπορεί να είχε αρνητική εντύπωση για εµένα εξαιτίας κάποιων δηµοσιευµάτων. Κι αυτό, κάποια περίοδο, το σκεφτόµουν για όλο τον κόσµο. Περπατούσα στο δρόµο και έλεγα: «Θεέ µου, τι θα πιστεύουν τώρα για µένα!». Ένιωθα ότι ήταν άδικο να έχουν τόσο διαστρεβλωµένη εικόνα και µερικές φορές, ακόµα και τώρα, όταν είµαι σε δηµόσιο χώρο, πιάνω τον εαυτό µου να κάνει τέτοιες σκέψεις. Όταν ο Γιάννης έτυχε να διαβάσει κάποια πράγµατα που µε αφορούσαν, γέλασε. Μου λέει: «Μα είναι δυνατόν να γράφουν τόσα ψέµατα;».

Εδώ και µία εβδοµάδα µοιράζεστε την ίδια στέγη. Ποιος από τους δύο πήρε την πρωτοβουλία να συζήσετε;

Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να ζήσω µαζί µε έναν άνθρωπο. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη. ∆εν το είχε επιχειρήσει κανένας από τους δυο µας στο παρελθόν και, για να είµαι ειλικρινής, δεν µας πολυάρεσε και ως ιδέα. ∆εν το πρότεινε κανείς. Απλώς, όταν ξεκίνησα την εκποµπή µου στο Star, εξέφρασα δυνατά τη σκέψη ότι θα έπρεπε να µετακοµίσω στα βόρεια προάστια για να είµαι κοντά στη δουλειά. Ο Γιάννης το άκουσε και µου είπε: «Πάµε µαζί». Είναι πολύ ωραία αίσθηση. Αν σκεφτείς ότι πριν ξυπνούσα στις πέντε παρά τέταρτο και επέστρεφα στο σπίτι µου κατάκοπη, χωρίς κουράγιο να τον δω, γιατί το µόνο που ήθελα να κάνω ήταν να πέσω και να κοιµηθώ στις επτά το απόγευµα, καταλαβαίνεις ότι υπήρχε πρόβληµα. (Γελάει.) Ο Γιάννης επέδειξε τεράστια υποµονή αυτούς τους δυόµισι µήνες, γιατί ήταν ζήτηµα αν τα λέγαµε και το Σαββατοκύριακο.

Θέλετε να παντρευτείτε;

Δεν με απασχολεί καθόλου ο γάμος και δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ με τον Γιάννη. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο τώρα. Ο γάμος δεν με απασχολούσε ούτε όταν ήμουν παιδί. Δεν ήμουν από τα κορίτσια που ονειρεύονταν να φορέσουν το πέπλο ούτε ζω γι’ αυτή τη μέρα. Το δικό μου το νυφικό δεν το φαντάζομαι να είναι υπερπαραγωγή. Θα προτιμούσα να είναι απλό, σικάτο, μακρύ, ίσιο φόρεμα. Κι αν με ρωτήσεις τι γάμο θα επιθυμούσα να κάνω, θα ήθελα να γίνει σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο και να παντρευτώ όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Τώρα, αν θα καταφέρω να τον κάνω όπως ακριβώς το ονειρεύομαι, δεν το ξέρω, γιατί καταλαβαίνω ότι κάνω ένα επάγγελμα που δεν μπορείς να μοιράζεσαι μόνο ό,τι θέλεις με τον κόσμο και να τον αφήνεις έξω από την προσωπική σου ζωή. Θα δούμε. Πάντως, δεν έχει πέσει καν στο τραπέζι το θέμα γάμος.

Θα ήθελες ο Γιάννης να είναι ο πατέρας των παιδιών σου;

Ναι. Πιστεύω ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει καλός πατέρας. Καταρχήν, θα είναι ένα παιδί που θα έχει έρθει στη ζωή από µια σχέση αγάπης. Τι πιο σηµαντικό σε µια εποχή που οι περισσότερες σχέσεις είναι σχέσεις εκπτώσεων και συµβιβασµού; Από την άλλη, θεωρώ ότι ο Γιάννης έχει µια εξαιρετική ποιότητα ως άνθρωπος, τροµερή παιδεία, απίστευτη ηθική και επιπλέον έχουµε την ίδια νοοτροπία στον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζουµε τα πράγµατα. Υπάρχει µεγαλύτερη ευτυχία από αυτό;

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η πλοκή, οι ήρωες, ο χώρος και ο χρόνος, ξεκινούν από μια βάση, την αρχή, κατόπιν διανύουν μια ανοδική, και, συνάμα, δύσκολη πορεία, τη μέση, και, έπειτα από αρκετό κόπο και μόχθο, καταλήγουν σε μια υψηλή κορυφή, το τέλος, όπου από εκεί μπορούμε να ατενίσουμε όλα όσα μας…

Αντρέι Ταρκόφσκι, ο ποιητής της εικόνας που «μιλούσε» με τη σιωπή

Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι (1932-1986) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου και τον σημαντικότερο ίσως Ρώσο σκηνοθέτη μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, ο οποίος υπήρξε μια από τις βασικές επιρροές του. Το έργο του βέβαια δεν είναι τόσο πλούσιο σε ποσότητα, αφού σε 23 χρόνια γύρισε μόλις επτά ταινίες…

«Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» από τη Σπυριδούλα Κούτρα

Μόλις κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση και περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το βιβλίο «Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» της Σπυριδούλας Κούτρα. Η συγγραφέας γράφει για δύο ζωές. Αυτή που ξεκινάει με το πρώτο σου κλάμα και αυτή τη δεύτερη επιλεγμένη, κατακτημένη, ξαναχτισμένη με πείσμα ζωή που δομείται αποκλειστικά από σένα και…

Δωρεάν προβολή online της ταινίας «Μέρες Βροχής» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου

Την ταινία «Μέρες Βροχής - Rainy Days» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου διαθέτουν δωρεάν για online προβολή οι συντελεστές της, προσπαθώντας έτσι να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία όλων εμάς που βιώνουμε τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια ταινία η οποία προωθήθηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω διάφορων…

Η απουσία σου

Έβρεχε. Παράξενη κοπέλα, το δέρμα της χλωμό, με έντονα μάτια, έμοιαζε σαν τη βροχή που έπεφτε στο παράθυρό της. Οι αστραπές που έριχνε έμοιαζαν με τα μάτια της, που φεγγοβολούσαν μέσα στο σκοτάδι. Τα κόκκινα μάγουλά της που έκαιγαν από έρωτα, είχαν χλομιάσει, είχε νιώσει άδεια. Η καρδιά όταν αδειάζει, μοιάζει με κίτρινο κερί που σβήνει.…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η…

Μουρόχαυλες επαναστάτριες...

Από πολύ μικρή πίστευα ότι τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» είναι κάτι…

Ράγισες και πόνεσα, έσπασες και πέθανα

Δυσκολεύομαι να αποτυπώσω αυτά τα συναισθήματα. Δυσκολεύομαι να…

Σταμάτα να φοβάσαι!

Φοβάσαι. Ένας φόβος πλημμυρίζει την ψυχή σου κάθε φορά που πας να…

Άλλο σύντροφοι και άλλο συγκάτοικοι!

Πόσοι πιστεύετε ότι έχετε ξεχωρίσει αυτούς τους δύο όρους; Και αν το…

Κορονοϊός και Περιβάλλον

Για άλλη μια φόρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πανδημίας, αλλά ενώ…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή (Β' μέρος αφιερώματος)

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τις καλύτερες ταινίες τρόμου και θρίλερ…

Γιατί ο Καπιταλισμός δημιουργεί άσκοπες δουλειές - Του David Graeber

Είναι σαν κάποιος εκεί έξω να επινοεί άσκοπες δουλειές μόνο και μόνο…

5 ευγενικές χειρονομίες που εκλείπουν στις μέρες μας

Η ευγένεια στις ημέρες μας είναι μία υπόθεση τόσο δύσκολη που πολλοί…

Καρυωτάκης - Πολυδούρη: Μια ιστορία από το παρελθόν

Είναι φορές που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις αν τα γεγονότα που…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…

Οι τεχνικές προπαγάνδας των ΜΜΕ

Του Ευστράτιου Παπάνη* Κατά τον Ellul (1965) η προπαγάνδα αποτελεί…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης