tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτη»

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτη»

( 7 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Τετάρτη, 19.11.08 22:37
 

meleti_15678b.jpgΔεν αγχώνεται και δεν τη νοιάζει η πρωτιά ή τα νούμερα της AGB, υποστήριξε σε συνέντευξή της σε εβδομαδιαίο περιοδικό η Ελεονώρα Μελέτη. «Θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου, να είναι ευχαριστημένα τα αφεντικά μου και ο κόσμος με αυτό που βλέπει», τόνισε η ξανθιά παρουσιάστρια, που μίλησε για τον ΑΝΤ1, το Star, αλλά και για τον ερωτά της με τον Γιάννη Ολιζιέρσκυ. Ερωτηθείς για γάμο, παρά τις φήμες που θέλουν το ζευγάρι να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της εκκλησίας το ερχόμενο καλοκαίρι, η Ελεονώρα δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή συζήτηση γι’ αυτό και πως δεν την απασχολεί καθόλου, ωστόσο επισήμανε με σιγουριά πως ο σύντροφός της πληροί όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει τον πατέρα των παιδιών της!

Παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μελέτη στο περιοδικό «ΟΚ», αναλυτικά:

Διάβαζα τις προάλλες ένα σχόλιο για σένα που έλεγε: «Δεν χρειάζεται πολλή μελέτη για να καταλάβει κανείς ότι η σούπερ σταρ του Star είναι πλέον η Ελεονώρα Μελέτη» Πώς αισθάνεσαι όταν διαβάζεις τέτοια δημοσιεύματα για σένα;

Καλέ, πού το διάβασες αυτό το ωραίο σχόλιο; Σε ρωτάω γιατί εγώ πλέον δεν διαβάζω τίποτα. Έχω ζητήσει από μια εταιρεία να συγκεντρώνει ό,τι γράφεται για μένα, αλλά δεν τα διαβάζω, γιατί είχα πολύ άσχημες εμπειρίες τα τρία προηγούμενα χρόνια με διάφορα δημοσιεύματα που με αφορούσαν. Δεν είναι ότι δεν δέχομαι τις κακές κριτικές, αλλά κάποιες στιγμές άγγιζαν τα όρια της εμπάθειας και με είχαν στενοχωρήσει πολύ. Οπότε, δεν μου πάει η καρδιά να διαβάσω τίποτα, με αποτέλεσμα να μην πέσει στην αντίληψή μου ούτε κάτι θετικό που θα προθυμοποιηθεί ίσως κάποιος να γράψει για μένα και τη δουλειά μου. Πάντως, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, δεν αποδέχομαι το συγκεκριμένο όρο. Μόνο το κανάλι που δουλεύω είναι Star και δεν πιστεύω ότι κανένας άλλος είναι σταρ σε αυτή τη χώρα.

Με μια δεύτερη ανάγνωση μπορεί να υπονοεί ότι τώρα που εσύ πηγαίνεις καλά, ίσως να έχει παραγκωνιστεί η Χριστίνα Λαμπίρη.

Ποιος μπορεί να πει κάτι τέτοιο; Κάνουμε δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, σε δύο ζώνες που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, και είναι μια γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σταθερή αξία σε αυτό που κάνει. Δεν νομίζω ότι αυτός που το έγραψε μπορεί να έκανε τέτοιες σκέψεις.

Το καλοκαίρι που ήξερες ότι δεν θα συνεργαζόσουν µε τον ΑΝΤ1, αγχώθηκες ότι µπορεί και να έµενες εκτός;

Σε πληροφορώ ότι το περασµένο καλοκαίρι ήταν από τα ωραιότερα της ζωής µου. ∆εν µε απασχολούσαν τα επαγγελµατικά µου και µπορώ να σου πω ότι καθυστέρησα να πάρω τις αποφάσεις µου. ∆εν είχα άγχος για το τι θα έκανα. Ήθελα να ζήσω τον έρωτά µου µε τον Γιάννη, είχα πλέον απαλλαγεί από το πρόβληµα υγείας που µε ταλαιπωρούσε και ήµουν σε εντελώς άλλη φάση. Όταν πια ήρθε η ώρα, κουβέντιασα τις προτάσεις που µου είχαν γίνει µε τους δικούς µου ανθρώπους, τα ζύγισα όλα, γιατί µου είχε γίνει και µία πρόταση από το Mega για ένα τηλεπαιχνίδι που το θεωρούσα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά επέλεξα να πάω στο Star. Αισθανόµουν πιο ασφαλής µε αυτό που µου ζήτησαν να αναλάβω εδώ, γιατί ήταν κάτι που το είχα ξανακάνει.

Τώρα που η εκποµπή σου τελειώνει στις δέκα, µπορείς να παρακολουθείς τα πρωινάδικα. Ποιος θεωρείς ότι θα είναι ο νικητής;

Βλέπω τα πάντα. Μου αρέσει να κάνω ζάπινγκ, αλλά οµολογώ ότι τις περισσότερες φορές καταλήγω στον Γρηγόρη. Μου αρέσει πολύ φέτος γιατί είναι πιο χαλαρός και δείχνει να απολαµβάνει αυτό που κάνει. Εννοείται ότι θα δω και τη Μενεγάκη αλλά και τον Μουτσινά µε τη Ζαρίφη. Είναι ξεκάθαρο ότι η µάχη θα δοθεί ανάµεσα στον Γρηγόρη και στην Ελένη. Αλλά επειδή είναι µια µάχη που έχει δρόµο ακόµα, δεν µπορώ να προβλέψω τίποτα. ∆εν πιστεύω πάντως ότι θα είναι µεγάλη η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο.

Περίµενες ότι ο Πρωινός καφές θα είχε χαµηλά ποσοστά φέτος ή πίστευες ότι θα τα πήγαινε καλύτερα;

∆εν θα ήθελα να λέµε ότι τα παιδιά έχουν χαµηλά νούµερα. Επειδή πέρασα κι εγώ δύσκολα, µπορώ να καταλάβω πώς νιώθουν και την τεράστια πίεση που δέχονται από αυτά που λέγονται και γράφονται. Κάνουν µια προσπάθεια σε µια ζώνη µε καταξιωµένα ονόµατα για να προτείνουν κάτι διαφορετικό, αν σκεφτείς ότι σπάνε το στερεότυπο της εντυπωσιακής ξανθιάς παρουσίας που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, µε την Ελένη να πρωτοστατεί. Θα έπρεπε να τους δώσουµε άλλη µια ευκαιρία και να τους δούµε µε άλλο µάτι. Οµολογώ ότι περίµενα να κάνουν υψηλότερα νούµερα, αλλά δεν θα τους κρίνω µε βάση τα ποσοστά της τηλεθέασης.

Τι συμβουλή θα είχες να τους δώσεις για να τα πάνε καλύτερα;

Δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να δώσω κάποια συμβουλή. Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο ΑΝΤ1, που ανέδειξε αυτού του είδους τα προγράμματα. Τις συμβουλές τις κρατάω για τον εαυτό μου. Θα ήθελα μόνο να τους πω να είναι χαλαροί, γιατί δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν μια εκπομπή δεν πηγαίνει καλά. Δεν μπορούμε να είμαστε υπό το ζυγό της AGB, να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με το άγχος πώς τα πήγαμε χθες, λες και είμαστε στο σχολείο και αγωνιούμε να δούμε τι βαθμό πήραμε στο διαγώνισμα. Ας ηρεμήσουμε λιγάκι. Εμένα τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτη. Θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου, να είναι ευχαριστημένα τα αφεντικά μου και ο κόσμος με αυτό που βλέπει.

Ο Γιάννης ασκεί κριτική για τη δουλειά σου;

∆εν µου έχει ασκήσει ποτέ κριτική ούτε παρεµβαίνει στα επαγγελµατικά µου. Ο Γιάννης, ακόµα και αν αποφάσιζα να φύγω από την τηλεόραση, πιστεύω ότι θα µε στήριζε. ∆εν σου κρύβω ότι όταν πρωτογνωριστήκαµε φοβόµουν ότι µπορεί να είχε αρνητική εντύπωση για εµένα εξαιτίας κάποιων δηµοσιευµάτων. Κι αυτό, κάποια περίοδο, το σκεφτόµουν για όλο τον κόσµο. Περπατούσα στο δρόµο και έλεγα: «Θεέ µου, τι θα πιστεύουν τώρα για µένα!». Ένιωθα ότι ήταν άδικο να έχουν τόσο διαστρεβλωµένη εικόνα και µερικές φορές, ακόµα και τώρα, όταν είµαι σε δηµόσιο χώρο, πιάνω τον εαυτό µου να κάνει τέτοιες σκέψεις. Όταν ο Γιάννης έτυχε να διαβάσει κάποια πράγµατα που µε αφορούσαν, γέλασε. Μου λέει: «Μα είναι δυνατόν να γράφουν τόσα ψέµατα;».

Εδώ και µία εβδοµάδα µοιράζεστε την ίδια στέγη. Ποιος από τους δύο πήρε την πρωτοβουλία να συζήσετε;

Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να ζήσω µαζί µε έναν άνθρωπο. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη. ∆εν το είχε επιχειρήσει κανένας από τους δυο µας στο παρελθόν και, για να είµαι ειλικρινής, δεν µας πολυάρεσε και ως ιδέα. ∆εν το πρότεινε κανείς. Απλώς, όταν ξεκίνησα την εκποµπή µου στο Star, εξέφρασα δυνατά τη σκέψη ότι θα έπρεπε να µετακοµίσω στα βόρεια προάστια για να είµαι κοντά στη δουλειά. Ο Γιάννης το άκουσε και µου είπε: «Πάµε µαζί». Είναι πολύ ωραία αίσθηση. Αν σκεφτείς ότι πριν ξυπνούσα στις πέντε παρά τέταρτο και επέστρεφα στο σπίτι µου κατάκοπη, χωρίς κουράγιο να τον δω, γιατί το µόνο που ήθελα να κάνω ήταν να πέσω και να κοιµηθώ στις επτά το απόγευµα, καταλαβαίνεις ότι υπήρχε πρόβληµα. (Γελάει.) Ο Γιάννης επέδειξε τεράστια υποµονή αυτούς τους δυόµισι µήνες, γιατί ήταν ζήτηµα αν τα λέγαµε και το Σαββατοκύριακο.

Θέλετε να παντρευτείτε;

Δεν με απασχολεί καθόλου ο γάμος και δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ με τον Γιάννη. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο τώρα. Ο γάμος δεν με απασχολούσε ούτε όταν ήμουν παιδί. Δεν ήμουν από τα κορίτσια που ονειρεύονταν να φορέσουν το πέπλο ούτε ζω γι’ αυτή τη μέρα. Το δικό μου το νυφικό δεν το φαντάζομαι να είναι υπερπαραγωγή. Θα προτιμούσα να είναι απλό, σικάτο, μακρύ, ίσιο φόρεμα. Κι αν με ρωτήσεις τι γάμο θα επιθυμούσα να κάνω, θα ήθελα να γίνει σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο και να παντρευτώ όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Τώρα, αν θα καταφέρω να τον κάνω όπως ακριβώς το ονειρεύομαι, δεν το ξέρω, γιατί καταλαβαίνω ότι κάνω ένα επάγγελμα που δεν μπορείς να μοιράζεσαι μόνο ό,τι θέλεις με τον κόσμο και να τον αφήνεις έξω από την προσωπική σου ζωή. Θα δούμε. Πάντως, δεν έχει πέσει καν στο τραπέζι το θέμα γάμος.

Θα ήθελες ο Γιάννης να είναι ο πατέρας των παιδιών σου;

Ναι. Πιστεύω ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει καλός πατέρας. Καταρχήν, θα είναι ένα παιδί που θα έχει έρθει στη ζωή από µια σχέση αγάπης. Τι πιο σηµαντικό σε µια εποχή που οι περισσότερες σχέσεις είναι σχέσεις εκπτώσεων και συµβιβασµού; Από την άλλη, θεωρώ ότι ο Γιάννης έχει µια εξαιρετική ποιότητα ως άνθρωπος, τροµερή παιδεία, απίστευτη ηθική και επιπλέον έχουµε την ίδια νοοτροπία στον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζουµε τα πράγµατα. Υπάρχει µεγαλύτερη ευτυχία από αυτό;

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

James Dean, ο αιώνιος έφηβος του σινεμά

Ο James Dean σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε ηλικία μόλις 24 ετών, στο απόγειο της δόξας του, δημιουργώντας έναν μύθο γύρω από το όνομά του, ο οποίος παραμένει ακόμα και σήμερα το διαχρονικό πρότυπο αμφισβήτησης και εφηβικής τόλμης στο παγκόσμιο σινεμά. Συμβολίζει εκείνο τον αποξενωμένο έφηβο, ο οποίος στην κρίσιμη ηλικία που βιώνει, προσπαθεί…

«Το κυνήγι της χαμένης Ευτυχίας» - Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο εν κινήσει

Ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο παρουσιάζουν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου «ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ» και η «VC» στο VARIBOBI CLUB, υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. «Το κυνήγι της χαμένης Ευτυχίας» του Χάρη Γεωργιάδη είναι ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο στο οποίο οι θεατές γίνονται… δράστες! Περπατώντας…

Orson Welles, η ιδιοφυΐα της μεγάλης οθόνης

Έπεισε όλο το έθνος της Αμερικής πως έχουν καταλάβει τη χώρα εξωγήινοι και παρέμεινε μία αστείρευτη ευφυΐα μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Orson Welles παραμένει μία ιδιοφυΐα της μεγάλης οθόνης, ένας καλλιτέχνης με αστείρευτη έμπνευση που κατάφερε να συνδυάσει τη ριζοσπαστική σκηνοθεσία και την πρωτότυπη πλοκή. Η αστείρευτη…

Οι 5 κορυφαίοι χαρακτήρες ελληνικών σειρών όλων των εποχών

Οι ελληνικές σειρές μας χάρισαν μερικούς αξεπέραστους πρωταγωνιστές, οι οποίοι με τις ατάκες, την τρέλα και τον χαρακτήρα τους, έμειναν άφθαρτοι και διαχρονικοί. Ας δούμε τους πέντε από τους πιο διαχρονικούς ήρωες της μικρής οθόνης. Λάζαρος (Είσαι το ταίρι μου): Ο Λάζαρος είναι ο «φευγάτος» τύπος της διπλανής πόρτας, εκείνος που ζει…

Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης

Η Ρένα του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης. Η Ρένα με το πηγαίο της χιούμορ, την έξυπνη ατάκα και την ατολμία της, πόσες φορές άραγε να μας χάρισε το γέλιο όταν όλα γύρω μας ήθελαν να μας κάνουν να κλαίμε; Η Ρένα που δε δίσταζε σε τίποτα, που εξέφραζε ακριβώς αυτό που αισθανόταν, δίχως να υποκύπτει στις παγίδες του κοινωνικού…

Παρατηρώντας την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ

Η τέχνη είναι το σπουδαιότερο μέσο που έχει ένας άνθρωπος προκειμένου να εκφράσει όλα αυτά που κρύβει στον εσωτερικό του κόσμο. Η τέχνη μας χάρισε μερικούς ανεπανάληπτους πίνακες οι οποίοι συγκίνησαν και θα συγκινούν εσαεί τους φιλότεχνους. Η Κραυγή, ο υπέροχος πίνακας του Νορβηγού Έντβαρντ Μουνκ, ανήκει στα σπουδαιότερα έργα τέχνης όλων…

«Η ψυχή του ανθρώπου δεν γερνάει, μένει πάντα παιδική…» - Συνέντευξη με τις συγγραφείς του βιβλίου «Το Κάστρο των Παραμυθιών»

Μια νότα αισιοδοξίας και χαράς έρχεται να σκορπίσει στη μουντή καθημερινότητά μας «Το Κάστρο των Παραμυθιών», ένας συλλογικός τόμος με δέκα εικονογραφημένες ιστορίες, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από θρύλους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Το ιδιαιτέρως πρωτότυπο βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας…

Ομαδική έκθεση: «Έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ»

Μια ξεχωριστή έκθεση, με «έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ», θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 20:00 ο χώρος τέχνης «9 ΕΝΝΕΑ». Σύμφωνα με το βιβλίο «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω», οι σκληροπυρηνικοί του εικαστικού κόσμου δεν εγκρίνουν τα «έργα τα οποία, αντί να προβληματίζουν τον θεατή, αναδεικνύουν το ύφασμα…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας;

Οι  άνθρωποι γεννιούνται δύο φορές: την πρώτη βιολογικά από τη μητέρα…

Αυτοί που σε πλήγωσαν

Το χειρότερο ποιο είναι, ξέρεις; Να νιώθεις κενός. Να μη νιώθεις ούτε…

Εκείνος που κακοποιεί ένα ζώο βρίσκεται ένα στάδιο πριν ξεκινήσει να κακοποιεί έναν άνθρωπο

Ακούμε πολλές φορές ανθρώπους να οργίζονται κάθε φορά που γίνεται νύξη…

Όχι στο αυτομαστίγωμα

Σε κάποιες περιστάσεις στη ζωή μας στην προσπάθειά μας να κάνουμε…

Ο περιεργο-μαγνήτης μου και η υπερφόρτωση εγκεφάλου!

Τα περίεργα γεγονότα είναι στην καθημερινότητα όλων ή κάποιοι έχουμε…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή (Β' μέρος αφιερώματος)

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τις καλύτερες ταινίες τρόμου και θρίλερ…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…

Κλεπτομανία

Η κλεπτομανία ορίζεται ως μία συναισθηματική διαταραχή του ελέγχου…

Ιερά τέρατα του παγκόσμιου κινηματογράφου

Καινούργιοι μεγάλοι σταρ εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη κατά καιρούς,…

Αυτή τη Δημοκρατία εννοούν;

Επτά χρόνια πριν, ανυποψίαστοι πρωτοακούγαμε για την αμερικάνικη…

Γιατί ο Καπιταλισμός δημιουργεί άσκοπες δουλειές - Του David Graeber

Είναι σαν κάποιος εκεί έξω να επινοεί άσκοπες δουλειές μόνο και μόνο…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης