Η σωματική εικόνα απασχολεί ιδιαίτερα τους νέους

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

nea_b.jpgH εικόνα που προβάλλουν προς τα έξω φαίνεται ότι απασχολεί τους σημερινούς νέους -αγόρια και κορίτσια- πολύ περισσότερο από την κακοποίηση, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία και στην οποία έλαβαν μέρος 29.000 άτομα μεταξύ 11 και 24 χρόνων.

Στην εν λόγω έρευνα, που διεξήχθη από τον οργανισμό Mission Australia, αποκαλύπτεται ότι ένα στα τρία άτομα τοποθέτησαν την σωματική τους εμφάνιση πρώτη σε 14 θέματα που τους ζητήθηκε να εκφράσουν την άποψή τους αναφορικά με τον βαθμό που τους απασχολούν.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Πολ Μπερτ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη: «Το γεγονός ότι είναι το υπ' αριθμόν 1 θέμα που τους απασχολεί, στέλνει καθαρό μήνυμα ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα».

Ο παιδοψυχολόγος Μάικλ Καρ εκτιμά ότι η αύξηση στην ανησυχία των νέων αναφορικά με το πώς φαίνονται, οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι βομβαρδίζονται καθημερινά με στερεοτυπικές εικόνες κορμιών στην τηλεόραση και στα περιοδικά: «Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν ότι ωραίος σημαίνει να είναι κανείς λεπτός και ηλιοκαμένος. Έτσι δεν είναι παράξενο που αυτό το μήνυμα έχει περάσει μέσα τους».

Πολλοί ακόμα εμπειρογνώμονες εκφράζουν την άποψη ότι τα αποτελέσματα της έρευνας ρίχνουν φως στο γεγονός της αύξησης των νεαρών ατόμων που υποφέρουν από διατροφικές ανωμαλίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 20% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.