Δύσκολα θα βρουν δουλειά οι απόφοιτοι φέτος

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

diploma_7885677b.jpgΠερίπου τα δύο τρίτα των φοιτητών που θα αποφοιτήσουν το προσεχές καλοκαίρι φοβούνται ότι δεν θα βρουν δουλειά εξ αιτίας της ύφεσης και της αυξανόμενης ανεργίας.

Σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 16.000 τελειόφοιτους έδειξε ότι η εμπιστοσύνη στην εξεύρεση μίας δουλειάς επιπέδου πανεπιστημιακού απόφοιτου έχει μειωθεί σημαντικά και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων.

Οι τελειόφοιτοι εκφράζουν φόβους ότι το επαγγελματικό τους ξεκίνημα θα χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια.

Οι μισοί από τους τελειόφοιτους που αναζητούν δουλειά φοβούνται ότι, ακόμη και αν την βρουν, η πρόταση μπορεί να αποσυρθεί προτού ακόμη ξεκινήσουν τη δουλειά ή ότι μπορεί να απολυθούν από τον πρώτο χρόνο.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την ιδιωτική εταιρία High Fliers, έδειξε δραματική μείωση στις αιτήσεις τελειοφοίτων πανεπιστημίων για εργασία στους τομείς των τραπεζικών υπηρεσιών, της οικονομίας και της κτηματαγοράς, όλους δηλαδή τους τομείς που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Αντίθετα, όλο και περισσότεροι τελειόφοιτοι έχουν κάνει αιτήσεις για να εργαστούν στο δημόσιο τομέα, στον τομέα της εκπαίδευσης, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, στις ένοπλες δυνάμεις και στην εφαρμοσμένη μηχανική.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.