Οι Βρετανίδες πίνουν υπερβολικά και μεθούν

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

drinking_28834b.jpgΌλο και περισσότερες Βρετανίδες καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ και μεθούν, ενώ αντίθετα, έχει περιοριστεί το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια μεταξύ των νέων, σύμφωνα με έκθεση του Oxford Books University.

"Πολλοί θα εκπλαγούν εάν μάθουν ότι έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νέων ανδρών που πίνουν, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεγαλύτερης ηλικίας ανδρών, αλλά και των γυναικών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ", δήλωσε η Λέσλι Σμιθ, επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε την έκθεση.

Σύμφωνα με τη Σμίθ, ο αριθμός των γυναικών που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ έχει διπλασιαστεί στο διάστημα από το 1998 ως το 2006.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους ανθρώπους που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, καθώς το πρόβλημα αυτό ευθύνεται για την αντικοινωνική συμπεριφορά και τη βία.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι τραυματισμοί και οι ασθένειες που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κοστίζει στο εθνικό σύστημα υγείας περίπου 2,7 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

«Όχι» στο τσιγάρο, «ναι» στο πολύ αλκοόλ, λένε oι Γερμανοί

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Βρετανία, τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ στους νέους παραμένουν σε ανησυχητικά επίπεδα στη Γερμανία, σε αντίθεση με εκείνα του καπνίσματος, τα οποία συνέχισαν να μειώνονται αισθητά, σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημης έρευνας. Άλλωστε, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), περισσότεροι από 23.000 ανήλικοι μεταφέρθηκαν πέρσι στα νοσοκομεία σε κωματώδη κατάσταση, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Από την πλευρά της, η εντεταλμένη για τον περιορισμό της διάδοσης και χρήσης των εξαρτιογόνων ουσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βερολίνου, Ζαμπίνε Μπέτσιγκ, εμφανίστηκε ικανοποιημένη. «Με την εφαρμογή», είπε, «του μοντέλου των τεσσάρων πυλώνων “πρόληψη, αντιμετώπιση, καταστολή και επανένταξη” η Γερμανία είναι σχετικά καλά προετοιμασμένη, ώστε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, που προκύπτουν για τους νέους από τις ουσίες εξάρτησης».

Παρά την αισιοδοξία της κυρίας Μπέτσιγκ, όμως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού από τους νέους της Γερμανίας και σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά, που καταγράφονται σε διεθνές επίπεδο, παραμένουν υψηλά.

Εκείνο, όμως, που είναι πράγματι ανησυχητικό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, είναι τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ μέχρι κωματώδους κατάστασης. «Το 2008», επισήμανε η Ζαμπίνε Μπέτσιγκ, «το 20,4% των νέων ήταν μεθυσμένο τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Τους αριθμούς επιβεβαιώνουν τα νοσοκομεία. Περισσότεροι από 23.000, όμως, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση».

Στον αντίποδα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη έκθεση, τα ποσοστά που αφορούν γενικά στην κατανάλωση καπνού και ινδικής κάνναβης μειώθηκαν. Ως βάση μέτρησης ήταν η κατανάλωση ενός αλκοολούχου ποτού την εβδομάδα, είπε η κ. Μπέτσιγκ και πρόσθεσε: «Σχετικά με το αλκοόλ στόχος μας ήταν να φθάσουμε το 18%. Ξεκινήσαμε το 2001 με 21,2% και φθάσαμε πέρσι στο 17,4%. Σχετικά με την ινδική κάνναβη ξεκινήσαμε με 3% και καταφέραμε να το περιορίσουμε στο 2,3%».
Πάντως, η σημαντικότερη μείωση καταγράφηκε στην κατανάλωση καπνού, καθώς από 28% που ήταν το 2001 το ποσοστό έπεσε πέρσι στο 15,4%. Στην έκθεση, όμως, περιλαμβάνεται και η διαπίστωση αύξησης του ποσοστού των νέων, οι οποίοι έκαναν για πρώτη φορά χρήση ναρκωτικών, το οποίο έφθασε στο 3%.

Επίσης, η κ. Μπέτσιγκ αναφέρθηκε και στα ποσοστά της εξάρτησης από το Ίντερνετ, τα οποία, όπως είπε, κυμάνθηκαν πέρσι γύρω στο 3% με 7% και αφορούν στους νέους που περνούν από 10 έως και 18 ώρες την ημέρα μπροστά σε υπολογιστή.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.