Κομμένο το κάπνισμα ακόμα και στην παραλία!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

beach_smoking_627667b.jpgΈνας νέος νόμος που βρίσκεται στα σκαριά στην Αυστραλία, θα απαγορεύει το κάπνισμα στις οργανωμένες παραλίες, τους εξωτερικούς χώρους των κλαμπ και των εστιατορίων, αλλά και στο αυτοκίνητο, όταν σ' αυτό επιβαίνουν παιδιά.

Το νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας και υπερψηφίστηκε, θα γίνει επίσημος νόμος της πολιτείας, αν υπερψηφιστεί και από την πολιτειακή Γερουσία της Δ. Αυστραλίας. Με τα επιμέρους άρθρα του, ο νόμος θα απαγορεύει τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ μόνον τα καταστήματα πώλησης σχετικών προϊόντων θα επιτρέπεται να δείχνουν το εμπόρευμά τους.

Κατά τα λοιπά, ο νόμος προβλέπει, για όσους παρανομήσουν άπαξ, να πληρώσουν πρόστιμο 200 δολαρίων, αλλά αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια. Παρόμοια νομοθεσία με αυτή της Δ. Αυστραλίας, θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2009 και στην πολιτεία της Ν .Ν. Ουαλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των Αυστραλών, που κάπνιζαν το 1980, έφτανε το 34%. Το 2007 έπεσε σε 14%.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.