Έδωσε μια περιουσία για να πάρει ένα μπλε διαμάντι

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

blue-diamond_834567b.jpgΈνας δισεκατομμυριούχος στο Χονγκ Κονγκ κατέβαλε 9.34 εκατομμύρια δολάρια -ποσό ρεκόρ στα παγκόσμια χρονικά- για την αγορά ενός σπάνιου μπλε διαμαντιού σε δημοπρασία που έγινε στη Γενεύη, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο Τζόζεφ Λάου Λυέν-χουνγκ αγόρασε το αψεγάδιαστο διαμάντι 7.03 καρατίων σε δημοπρασία των Sotheby's και το ονόμασε "Αστέρι της Ζοζεφίνας", από το όνομα της μικρότερης κόρης του, γράφει η South China Morning Post.

Το ποσό που κατέβαλε ο μεγιστάνας των μεσιτικών επιχειρήσεων αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ ανά καράτι για πολύτιμο λίθο που βγήκε ποτέ στο σφυρί και παγκόσμιο ρεκόρ για μπλε διαμάντι σε δημοπρασία, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα.
Παρά τη χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως, το ποσό που πλήρωσε ο Λάου στη δημοπρασία της 12ης Μαϊου, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου που ανέμενε 5.8 με 8.5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 58χρονος Λάου, πρόεδρος κινεζικής μεσιτικής εταιρίας, διαθέτει περιουσία που εκτιμάται στα 4.3 δισεκατομμύρια δολάρια και φέρεται ότι είναι ένας από τους επτά αγοραστές ενός τζετ Boeing 787 Dreamliner, για ιδιωτική χρήση το 2007.

Την ίδια χρονιά, ο Λάου φέρεται ότι κατέβαλε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια για μία ελαιογραφία του 1892 του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Πολ Γκογκέν.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.