Μέτρα κατά της διαστρεβλωμένης εικόνας του γυναικείου σώματος

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

model_9304455Μια «προειδοποίηση υγείας» στις ψηφιακά βελτιωμένες φωτογραφίες των μοντέλων θέλουν να βάλουν Γάλλοι πολιτικοί, ως μέρος της εκστρατείας κατά των διατροφικών διαταραχών.

Η γαλλίδα βουλευτής Βαλερί Μπογέ καθώς και 50 ακόμα πολιτικοί πρότειναν αυτό το νόμο για να πολεμήσουν την διαστρεβλωμένη, όπως οι ίδιοι λένε, εικόνα του γυναικείου σώματος που κυριαρχεί στα μέσα.

«Αυτές οι εικόνες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν σε μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει», δήλωσε η Μπογέ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε πολιτικές εκστρατείες, σε συσκευασίες και σε διαφημίσεις, αλλά και σε φωτογραφίες τέχνης.

Σύμφωνα με το νόμο που έχει προταθεί όλες οι φωτογραφίες που έχουν τροποποιηθεί θα πρέπει ν συνοδεύονται από τη λεζάντα: «Η φωτογραφία τροποποιήθηκε για να αλλάξει η εμφάνιση του προσώπου».

Γνωστές εταιρείες και περιοδικά μόδας έχουν κατηγορηθεί ότι τροποποιούν ψηφιακά τις φωτογραφίες των μοντέλων για να δείχνουν πιο αδύνατα, να μεγαλώσουν το στήθος τους, να ασπρίσουν τα δόντια τους, να μακρύνουν τα πόδια τους και να σβήσουν τις ρυτίδες τους.

Η Μπογέ δήλωσε ότι αυτά τα μη ρεαλιστικά πρότυπα μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, και συγκεκριμένα διατροφικές διαταραχές.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.