Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ρουμανικό κοινοβούλιο λόγω ΔΝΤ

1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 1.00 (1 Ψήφος)

Οι περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση της Ρουμανίας στο δημόσιο υπό τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, οι οποίοι οδηγούνται σε ακραία φαινόμενα.

Την Πέμπτη (23/12), όταν στο βήμα του κοινοβουλίου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το εν λόγω νομοσχέδιο, ένας τεχνικός της κρατικής τηλεόραση της Ρουμανίας σκαρφάλωσε στο πεζούλι του μπαλκονιού που βρίσκεται στην αίθουσα και έπεσε στο κενό! Μόλις ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί αποχώρησε από το βήμα, ενώ αρμόδιοι και μη έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου, δήλωσε ότι ο άνδρας, λίγο πριν πέσει από το μπαλκόνι, είπε ότι «στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου», ενώ, όπως έγινε γνωστό, φορούσε και ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν το εξής μήνυμα: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε».

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς από το σημείο όπου «προσγειώθηκε» μέχρι το ασθενοφόρο, ο απελπισμένος άνδρας φώναζε «ελευθερία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά λόγω του συμβάντος, ωστόσο συνεχίστηκε λίγο αργότερα, με την πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού, Εμίλ Μποτς, να απορρίπτεται. Έτσι, η κυβέρνηση πήρε το «πράσινο φως» για να πραγματοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το ΔΝΤ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.