Λέτε να γίνουμε το επόμενο... ντοκιμαντέρ για το ΔΝΤ;

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

ntokimantair_dnt_563455Είχαμε δημοσιεύσει πριν αρκετές μέρες ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο παίχτηκε πολύ σε διαδίκτυο και κανάλια, για την άσχημη κατάσταση που περιήλθε η Αργεντινή μετά την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οικονομία της.

Το ντοκιμαντέρ αυτό έχει πολύ μεγάλες ομοιότητες με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και αυτό που όλοι απευχόμαστε είναι να έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα.  Ένα σημείο, ωστόσο, στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε είναι πως μέσα στις ομοιότητες, υπήρχει και μια σημαντικότατη διαφορά: Η Αργεντινή, εν αντιθέσει με εμάς, ήταν χώρα σαφώς ισχυρότερη και με πολύ μεγάλο πλούτο. Όμως, ούτε αυτός ο παράγοντας στάθηκε ικανός τότε για να τα καταφέρει. Παράλληλα, θετικές εξελίξεις δεν είχαμε ούτε για την πλειοψηφία των υπόλοιπων χωρών στις οποίες έβαλαν το χεράκι τους οι του ΔΝΤ. Και αναφέρομαι βέβαια για το επίπεδο ζωής του λαού διότι οι οικονομικοί δείκτες που επικαλούνται κάποιοι, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κρίνουν από μόνοι τους επιτυχημένα τα αποτέλεσμα ενός μηχανισμού.

Με δεδομένα όλα αυτά, λοιπόν, γιατί εμείς, που παίρνουμε τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ, να κερδίσουμε το στοίχημα; Μήπως τελικά, αντί γι' αυτό, γίνουμε το επόμενο... ντοκιμαντέρ των επιπτώσεων του ΔΝΤ; Διότι ουσιαστικά, ο δρόμος που επιλέξαμε και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «μονόδρομος», ήταν σαν να προτιμήσαμε να πηδήξουμε στο κενό χωρίς να κοιτάξουμε κάτω, έχοντας την ελπίδα να πέσουμε στα μαλακά...

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Η Ελλάδα ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ανεξάρτητο κράτος, πάντα είμασταν του κλότσου και του μπάτσου! Δεν μας άφησαν - όταν καταφέρναμε να ανεξαρτητοποιηθούμε, όλο και κάποιους τρόπους εύρισκαν για να μας κηδεμονεύουν, είτε με τους βασιλιάδες, είτε με άλλους περίεργους τύπους, που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους, όπως γίνεται και σήμερα- αλλά τελικά, ίσως και μείς δεν το θέλαμε. Συνηθήσαμε να είμαστε σκλάβοι!
Πως αλλιώς να εξηγηθεί, ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, που μας οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση, εμείς να καθόμαστε και να παρακολουθούμε ζαλισμένοι, ότι μας σερβίρουν οι καναλάρχες, χωρίς να αντιδρούμε;
Έπρεπε απο την πρώτη στιγμή, όλοι με μια ψυχή να βγούμε στους δρόμους, να πνίξουμε την Αθήνα, κανένας να μην μείνει στο σπίτι του!
Ας μην παραμυθιαζόμαστε, και τότε που υπήρχαν λεφτά, το λαό τον είχαν στην πείνα και τώρα μας ετοιμάζουν τα ...χειρότερα... Δείτε πόσο σέβονται το λόγο τους και αυτούς που
τους ακούν, όταν υπάρχουσας της δήθεν κρίσης κι' ενώ μας ζητούν υπεράνθρωπες θυσίες, την ίδια στιγμή μονιμοποιούν υπαλλήλους στη βουλή και μάλιστα με παχυλούς μισθούς, η υφυπουργός προσλαμβάνει τους χωριανούς της και σκανδάλων τέλος δεν υπάρχει... Κάθε εβδομάδα και σκάνδαλο, κάθε υπουργός και ...βιλαέτι!!!
Αν λοιπόν δεν αποφασίσουμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας λύση δεν ...γίνεται!!!
Είναι ... καρατσεκαρισμένο!!!

anghel
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.