Υποχρέωναν παιδιά με κινητικά προβλήματα να επαιτούν στο δρόμο!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

epeteia_7384866b.jpgΑπίστευτο κι όμως αληθινό! Σπείρα έφερνε από τη Ρουμανία παιδιά με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα, με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, ωστόσο τελικά εκείνα υποχρεώνονταν να επαιτούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και να φέρνουν πίσω κέρδος ύψους 10-70 ευρώ ημερησίως.

Δύο Ρουμάνοι, οι οποίοι φέρονται να αποτελούν μέλη συμμορίας που εμπορεύεται ανθρώπους, συνελήφθησαν χθες το πρωί (29/4) μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών Ελλάδας και Ρουμανίας. Ο λόγος για έναν 29χρονο και έναν 32χρονο, οι οποίοι λέγεται πως εντόπιζαν ανήλικα παιδιά με αναπηρίες στη γειτονική χώρα και έπειθαν εκείνα και τους γονείς τους να έρθουν στην Ελλάδα για… νόμιμη εργασία.

Ύστερα από έρευνα που έγινε σε τρία διαμερίσματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 άτομα (ανάμεσά τους έξι βρέφη και επτά παιδιά), ενώ κατασχέθηκαν συνολικά και 1.904 ευρώ σε κέρματα. Επίσης, βρέθηκαν σημειώσεις με τα ποσά που συγκέντρωναν κάθε μέρα οι επαίτες, αλλά και πινακίδες με διάφορες παρακλήσεις, γραμμένες στα ελληνικά.

Σε συνεργασία με μη κυβερνητική οργάνωση, βρέφη, παιδιά και γονείς θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπάρξει σχετική μέριμνα για τη διαβίωσή τους.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.