Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Καλογήρου

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

spiros_kalogirou_6445667b.jpgΠέθανε το απόγευμα του Σαββάτου, σε ηλικία 87 ετών, ο ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου. Η υγεία του τα τελευταία χρόνια δεν ήταν σε καλή κατάσταση εξαιτίας διαδοχικών εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ εδώ και περίπου δύο μήνες νοσηλευόταν λόγω εγκεφαλικής λοίμωξης στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά.

Μάλιστα, εκεί είχε υποβληθεί σε τραχειοτομή, ωστόσο δεν παρατηρήθηκε καμία βελτίωση της κατάστασής και τελευταία αρκετά ζωτικά όργανα του υποστηρίζονταν μηχανικά. Μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλευρό του βρισκόταν η επί πενήντα ολόκληρα χρόνια σύζυγός του,  Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

Η κηδεία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Άγιο Μελέτιο στα Σεπόλια και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Ωρωπού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η οικογένειά του ζητεί αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να καταθέσουν χρήματα για το «Σπίτι του Ηθοποιού», κάτι που ήταν τελευταία επιθυμία του Σπύρου Καλογήρου.

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 3 Νοεμβρίου 1922 και το 1952 παντρεύτηκε την κατά δώδεκα χρόνια μικρότερή του Ευαγγελία Σαμιωτάκη, με την οποία απέκτησε και έναν γιο. Παρ’ ότι έγινε γνωστός υποδυόμενος τον «κακό» σε αρκετές ελληνικές ταινίες, ο ίδιος ήταν στην πραγματικότητα γλυκύτατος άνθρωπος και συμπαθής στον κόσμο και τους συναδέλφους του.

Η καριέρα του στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1955, παίζοντας στον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», ενώ τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν αυτή του Νίκου Περάκη με τίτλο «Η Λίζα και οι Άλλοι». Συνολικά, ο ηθοποιός είχε παίξει σε περισσότερες από 60 ταινίες. Το 1966, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του είχε απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του στη μικρού μήκους ταινία «Τζίμης ο Τίγρης».

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1955 με το έργο «Ερωτόκριτος» και αργότερα συνεργάστηκε με πολύ μεγάλους θιάσους, όπως των  Ροντήρη, Μινωτή, Σολωμού, Κουν, Κατράκη, Μυράτ, Λαμπέτη, Κατερίνας, κ.ά.

Παρακάτω δείτε ένα απόσπασμα από την αξέχαστη ερμηνεία του Σπύρου Καλογήρου στην ταινία «Λόλα» το 1964, όπου είπε την περίφημη ατάκα του «Ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.