Μέτρο-βόμβα: Κόβονται κατά 50% οι συντάξεις!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ανδρέας Λοβέρδος

Χωρίς κανένα έλεος το ένα μέτρο διαδέχεται το άλλο εις βάρος του ελληνικού λαού, με την τρόικα να ζητάει τώρα την περικοπή των συντάξεων τόσο για όσους είναι σήμερα ασφαλισμένοι, όσο και για εκείνους που έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983.

Συγκεκριμένα, απαιτείται να αλλάξει από το 2015 ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και να πέσει από το 2% που βρίσκεται σήμερα στο 1,2%, οδηγώντας σε συντάξεις ύψους μόλις 480 ευρώ (μείωση κατά 50%), οι οποίες μετατρέπονται αυτομάτως σε απλά... επιδόματα!

Παράλληλα, η Τρόικα ζητάει να ισχύσει από το 2013 ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 65ο και να επιβάλλεται η ποινή της μείωσης της σύνταξης (6% τον χρόνο) σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, υποκρινόμενος τον ανήξερο γι' αυτή την εξέλιξη, που δημοσιογράφοι και ειδικοί προέβλεπαν από τις αρχές του μήνα (!), απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σ. Ντερούζ, μέσω της γενικής γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνάς Δρέττα, υποστηρίζοντας ότι τα παραπάνω δεν προβλέπονταν στο μνημόνιο. Όλα αυτά, βέβαια, απλά για τα μάτια του κόσμου, καθώς είναι βέβαιο ότι θα συναινέσει. Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, δεν είναι διατεθειμένος να θέσει καμία «κόκκινη γραμμή».

Και το άγριο ξεβράκωμα εργαζομένων-συνταξιούχων συνεχίζεται...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.