Συνεχίζεται η κοροϊδία της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Λοβέρδος -  Παπακωνσταντίνου

Με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού εξακολουθεί να παίζει η κυβέρνηση όσον αφορά το «καυτό» θέμα του ασφαλιστικού. Τη στιγμή που οι περισσότεροι εκ των βουλευτών μας και συγκεκριμένα εκείνοι του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση Οικονόμου, Δημαρά και Σακοράφα) συν τη Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν ψηφίσει το  μνημόνιο που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων στο μισό, τα κυνερνητικά σαΐνια, με την απαραίτητη συνδρομή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, επιχειρούν να παραπλανήσουν για πολλοστή φορά, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες τοπίο για το ζήτημα.

Εντύπωση δε προκαλεί, μάλιστα, το ότι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρέν, Σέρβας Ντερούζ, έσπευσε να κάνει λόγο περί… παρεξήγησης μέσω κυριακάτικης εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι δεν θα κοπούν στο μισό οι συντάξεις και πως με τη βασική σύνταξη και το επικουρικό, θα έχουν ποσοστό αναπλήρωσης από 65% ως 80% (το αστείο είναι ότι τώρα το ποσοστό βρίσκεται στο 70%, άρα μας είπε ότι μπορεί να μας δώσει και... παραπάνω). «Πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι θα πρέπει να κοπούν στο μισό. Ένα ποσοστό αναπλήρωσης από 45% έως 48% έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου. Πρόκειται για παρανόηση», επισήμανε ο Ντερούζ.

Πρόκειται φυσικά για κάτι πέρα για πέρα αναληθές και μια αντίδραση μάλλον καθόλου τυχαία, ύστερα από την έντονη δυσαρέσκεια που υπήρξε στην ελληνική κοινωνία, η οποία άρχισε να δημιουργεί κιόλας προϋποθέσεις εκλογών. Προφανώς, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε απλά και μόνο με ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, που βολεύει την κυβέρνηση, η οποία καταβάλλει ταυτόχρονα προσπάθειες να πείσει υποκριτικά ότι δίνει «μάχες», ενώ στην πραγματικότητα έχει συναινέσει προ πολλού τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για πλειάδα άλλων περικοπών. Και βέβαια, είναι απολύτως ανόητο να λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν μας λόγια του στυλ «δεν είχαμε καταλάβει τι υπογράφαμε», που αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι κάποιοι μας θεωρούν βλάκες!

Με πρακτικές, πάντως, «στάχτης στα μάτια» το πρόβλημα σίγουρα δεν λύνεται και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να κερδηθεί χρόνος για τον Γιώργο Παπανδρέου και το επιτελείο του. Με τους συγκεκριμένους όρους, όσο κι αν το ζήτημα «μαγειρεύεται», αργά ή γρήγορα θα υπάρξει λαϊκή έκρηξη και δεν αποκλείεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να καταπέσει ακόμη και στο σύνολό του.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ίσως ποτέ άλλοτε, δεν ήταν μαζεμένα τόσα πολλά ...νούμερα σε μια κυβέρνηση! Είναι τυχαίο, ή κατι σηματοδοτεί; Μήπως δείχνει την από άλλους (προ)σχεδιασμένη επέλαση της (δήθεν) οικονομικής κρίσης και κατά συνέπεια το άχρηστο της ύπαρξης στοιχειώδους λογικής;
Μάλλον τίποτα δεν είναι τυχαίο!... Σίγουρα ο χρόνος θα δείξει...

ricardo ric
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.