Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους εργαζομένους στο δρόμο της ανεργίας

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ανεργία

Η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση έχει αρχίσει να φέρνει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζομένους, αφού πολλοί εξ αυτών οδηγούνται καθημερινά στην ανεργία.

Την Τετάρτη (14/7) μάθαμε για άλλη μια επιχείρηση που αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις δυσκολίες της εποχής και η οποία κινδυνεύει να κηρύξει πτώχευση. Ο λόγος για την «Ατλάντικ», που υπέβαλλε αίτημα για υπαγωγή των 99 σούπερ μάρκετ της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/200, το οποίο θα εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Πρόκειται για μια κίνηση έναρξης της συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα αναχρηματοδότησης των χρεών.

«Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, πλήττονται ένα σωρό μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανασφάλεια στους εργαζομένους, που δεν γνωρίζουν καν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα όσον αφορά τα επαγγελματικά τους.

Ακόμη κι αυτοί, όμως, που βρίσκονται σε εταιρείες που δεν αντιμετωπίζουν προς το παρόν προβλήματα, παραδέχονται ότι οι συνθήκες εργασίας τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν δυσκολέψει, αφού η εργοδοσία πιέζει πλέον ολοένα και περισσότερο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, απειλώντας με απόλυση ή με μη ανανεώσεις συμβάσεων.

Και να φανταστείτε ότι ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή της «Οδύσσειας» που μας έλεγε ο πρωθυπουργός…

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.