Σοκ σε ολόκληρο το πανελλήνιο από τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Σωκράτης Γκιόλιας

Θρήνος «σκέπασε» τη δημοσιογραφική οικογένεια ύστερα από το χαμό του Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος, τη Δευτέρα τα ξημερώματα, στις 5:25, έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Οι πρώτες έρευνες που διενήργησε η  ΕΛ.ΑΣ δείχνουν ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», που είχε προειδοποιήσει μάλιστα για χτύπημα σε δημοσιογράφο.

Αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για κοινό ποινικό έγκλημα, η βαλλιστική εξέταση οδηγεί τελικά στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, καθώς τα όπλα ήταν ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», αλλά και στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια, ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τον τόπο της επίθεσης περισυνελέγησαν 16 κάλυκες διαμετρήματος 9mm. Οι 13 πυροδοτήθηκαν από το ίδιο όπλο (Ούζι ή Σκόρπιον), ενώ οι υπόλοιποι τρεις από 9άρι πιστόλι (Τοκάρεφ).

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλυτικά:

«Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα:

Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009. Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:

- Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.

- Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009.

- Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

-  Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009».

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τρία άτομα χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος όπου διέμενε ο δημοσιογράφος και τον ενημέρωσαν ότι συνέβη κάτι στο αυτοκίνητό του, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.

Μόλις εκείνος βγήκε από το διαμέρισμά του και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι άγνωστοι τον πυροβόλησαν και ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός, έχοντας δεχτεί 13 σφαίρες.

Η σύζυγός του, που άκουσε τους πυροβολισμούς, βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συνέβαινε, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Αμέσως, λοιπόν, χτύπησε τον συναγερμό.

Στο μεταξύ, οι δράστες διέφευγαν με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα καμένο στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου.

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973 και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο της δημοσιογραφίας, αφού έκανε τα πρώτα του βήματα στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο «New Channel».

Μετά από 17 χρόνια συνεργασίας, πριν δύο χρόνια ο Σωκράτης Γκιόλιας χώρισε επαγγελματικά με τον κουμπάρο του Μάκη και ακολούθησε μια άγρια διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα στους δύο, μέσω του πόρταλ που διατηρεί ο πρώτος και του γνωστού blog «τρωκτικό» που είχε στην ιδιοκτησία του ο δεύτερος (ήταν ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε). Λόγω αυτής της κόντρας τον έμαθε και ο περισσότερος κόσμος, καθώς, παρ’ ότι μάχιμος ρεπόρτερ, δεν του άρεσαν τα φώτα της δημοσιότητας και πολύ σπάνια τον βλέπαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Εδώ και μερικούς μήνες ο δημοσιογράφος ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 9,89», ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με την αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής». Ήταν, βλέπετε, λάτρης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου και δεν ήθελε να αποχωριστεί αυτή του την ενασχόληση.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη, ο οποίος σήμερα είναι δύο ετών. Η τραγική ειρωνεία; Όπως έγινε γνωστό, η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.