Τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, γράφει η ιστορία της Γ’ Γυμνασίου

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

ΊμιαΆκουσον-άκουσον. Τα ελληνόπουλα της Γ’ Γυμνασίου διδάσκονται ότι τα Ίμια δεν είναι ελληνικά, αλλά ότι η χώρα μας τα διεκδικεί μαζί με την Τουρκία! Συγκεκριμένα, στη σελίδα 167 του βιβλίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» αναφέρεται ότι «την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους συγγραφείς, Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρη Ξιφαρά, η χώρα μας διεκδικούσε τα Ίμια και δεν επρόκειτο για κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας!

Αναρωτιόμαστε πραγματικά πώς είναι δυνατόν να διατυπώνεται τέτοιο πράγμα, για ένα θέμα τόσο «φρέσκο» και παράλληλα τόσο σοβαρό. Πρόκειται για γκάφα ολκής, η οποία δεν θέλει και πολύ για να βλάψει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο μέλλον. Διότι τέτοιου είδους αστοχίες μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία προς όφελός της και μην αμφιβάλετε καθόλου γι’ αυτό...

Από κει και πέρα, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έδωσε την έγκρισή του να μοιραστεί στα Γυμνάσια αυτό το βιβλίο. Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή μήπως, όπως λένε ορισμένοι, πρόκειται για εσκεμμένη αλλοίωση της ιστορίας; Το τελευταίο δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Μήπως υπερβάλλετε λίγο; Είμαι μαθητής της Γ' Γυμνασίου, και παρ' όλο που δεν έχουμε φτάσει στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, διαβάζοντας το απόσπασμα δεν καταλαβαίνω ότι οι συγγραφείς προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα πως τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα. Δε θα μπορούσαν κάλλιστα να εννοούν διεκδίκηση από μεριάς των Τούρκων, για παράδειγμα;

Joh
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.