3 TITS από τον The Krah

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (7 Ψήφοι)

3 TITS από τον The KrahΟ The Krah, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της παγκόσμιας Street Art σκηνής, σε συνεργασία με την εικαστική πλατφόρμα artAZ, δημιούργησε ένα αποκλειστικό έργο προκειμένου να εγκαινιάσει το «AP by artAZ» - μια νέα σειρά προσιτών έργων τέχνης σε συλλεκτικές, αριθμημένες εκδόσεις από το artAZ.

Η παραγωγή του 3TITS έγινε στο Λονδίνο και πρόκειται για μία χειροποίητη μεταξοτυπία, σε περιορισμένη έκδοση 50 αντιτύπων, σε χαρτί 300gsm Somerset Satin, 100% cotton, Acid free, 62 x 44 εκ., υπογεγραμμένη και αριθμημένη από τον καλλιτέχνη.

Το έργο έχει τις ρίζες του στην Underground σκηνή της Καλιφόρνια, στα κινήματα του low-brow και του ποπ σουρεαλισμού, ενώ παραπέμπει στα gig posters και τα comics της εποχής – τις πρώτες μορφές underground art που βρήκαν τον δρόμο τους στις γκαλερί του κόσμου. Οι εικαστικές αυτές εκφράσεις στην πορεία συγχωνεύθηκαν κατά κάποιο τρόπο με την street art και σήμερα τα διαφορετικά, αλλά συγγενή, αυτά ιδιώματα αλληλοτροφοδοτούνται διαρκώς στα πλαίσια της εκφραστικής αναζήτησης.

Το 3 TITS κλείνει παράλληλα το μάτι και στο στυλ της δεκαετίας του ’70, αντλώντας ταυτόχρονα από στοιχεία ποπ, φιλτραρισμένα μέσα από πανκ οπτική. Το έργο αναζητά την προσοχή του θεατή, καθώς οι εξαντλητικές του λεπτομέρειες και οι πολυεπίπεδες αναφορές του είναι σχεδιασμένες ώστε να κάνουν δύσκολη την πλήρη ανάγνωση του με την πρώτη ματιά.

Η επιλογή του μαυρόασπρου δεν είναι τυχαία - ο καλλιτέχνης επέμεινε στη χρήση του, θεωρώντας ότι το μαύρο είναι το πιο δυνατό χρώμα και σε όποια περίπτωση το αγαπημένο του!

Η διάθεση του 3 TITS ξεκινάει στις 7 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης THE INVASION στην THE BOX gallery, στη Θεσσαλονίκη (Σημειώστε ότι η δυνατότητα αγοράς περιορίζεται σε 1 αντίτυπο ανά ενδιαφερόμενο).

The Krah

Ο The Krah ξεκίνησε την καριέρα του σε νεαρή ηλικία στα τρένα του ΗΣΑΠ. Όχι οδηγώντας τα, αλλά χρησιμοποιώντας τα βαγόνια τους σαν καμβάδες για τις εικαστικές του αναζητήσεις. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου μετέφερε τη δραστηριότητα του, αφήνοντας τα σημάδια του σε ολόκληρη την πόλη. Τα επόμενα χρόνια, πάντα με βάση το Λονδίνο, μέσα από συμμετοχές σε graffiti tours αλλά και με ατομική του πρωτοβουλία, άφησε το στίγμα του σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, διατηρώντας πάντα μία (αμοιβαία) σχέση έρωτα και με τις Ασιατικές πόλεις. Ο The Krah διαθέτει πιστό κοινό σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά – εκτός Αγγλίας – η πιο φανατική του βάση είναι στην Αμερική, όπου την περασμένη χρονιά κλήθηκε να συμμετάσχει σε 9 εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας του στο Art Basel Miami. Σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της εικαστικής σκηνής του Λονδίνου, όπου θεωρείται ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Street Art, και συνεχίζει φυσικά τα ταξίδια του, υπογράφοντας με το μοναδικό του στυλ τις πόλεις του κόσμου.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.