Η Θάλεια Δραγώνα θέλει προαιρετικό το μάθημα της ιστορίας

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Θάλεια Δραγώνα

«Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει», αναφέρει μια σοφή λαϊκή ρήση, και πόσο μάλλον όταν ούτε καν τη μαθαίνει, συμπληρώνουμε εμείς. Παρ' όλα αυτά, στο υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να πτοούνται από τέτοια... μικροπράγματα, αφού η επιτροπή που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα κατέθεσε πρόταση να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης το μάθημα της ιστορίας στη Β' και Γ' λυκείου!

Μάλιστα, η εν λόγω επιτροπή πρότεινε να «κοπεί» η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 και παράλληλα η αρχαία ελληνική ιστορία να ενσωματωθεί στο μάθημα επιλογής «Ιστορία των Ιδεών», στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι, αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, τα υποχρεωτικά μαθήματα θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική (!), ενώ τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν στις εξής κατηγορίες:

- Αρχαιογνωσία (Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία, Ιστορία των Ιδεών)

- Μαθηματικά (Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικά βασικού επιπέδου)

- Πειραματικές επιστήμες (Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες)

- Κοινωνικές επιστήμες (Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία, Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά)

- Ξένη Γλώσσα (Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά)

- Πολιτισμός (Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος)

Την ίδια στιγμή που βρίσκονται υπό συζήτηση όλα αυτά, η υπουργός παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε και την αλλαγή στη σύνθεση της μεικτής επιτροπής, η οποία, μαζί με Τούρκους ιστορικούς, μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των δύο χωρών, με σκοπό να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών. Στο εξής, λοιπόν, την ελληνική επιτροπή θα απαρτίζουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής, πρέσβης επί τιμής, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη-Κούτουλα, φιλολόγος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα, σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας (με αναπληρωτή  τον Δημήτριο Τζανάκη), Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, και τέλος ο εκάστοτε διευθυντής Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Για φαντάσου που μας οδηγούν οι λάτρεις των νεοταξίτικων ιδεών. Απίστευτο...
Χώρες χωρίς ιστορία, προσπαθούν με κάθε τρόπο να οικειοποιηθούν κάθε στοιχείο, έστω και χαλκευμένο (β λ. Σκόπια) που να τους δίνει συνοχή και θάρρος και εμείς με μια από τις ενδοξότερες ιστορίες λαών της γης, αποποιούμαστε του παρελθόντος μας και το ξεπουλάμε χωρίς αντίτιμο, με μοναδικό αντάλλαγμα, μια θέση κι αυτή αμφίβολη, στον
εξώστη της παγκοσμιοποίησης!
Με ποιο δικαίωμα αυτά τα πουλημένα κομματόσκυλα αποφασίζουν για μας, χωρίς να μα ρωτήσουν;;;

ricardo ric
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αφού καταφεραμε νά έχουμε πρωθυπουργό αμερικανό υπήκοο είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ γιά ποίων συμφέροντα θά αγωνίζεται αυτός.ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

autolykos
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.