Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για το Τεστ Δεξιοτήτων

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για το Τεστ Δεξιοτήτων

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην διεξαχθεί μέχρι το τέλος του έτους το Τεστ Γνώσεων και Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, επικαλούμενο λόγους φόρτου εργασίας εξαιτίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου.

Όμως, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί το Τεστ εντός του 2010, τότε είναι πολύ πιθανή η ακύρωσή του οριστικά, αφού βάσει νόμου θα πρέπει να διεξάγεται υποχρεωτικά κάθε δύο χρόνια. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αφαιρεθεί από τα κριτήρια κατάταξης των διαγωνισμών και φυσικά τα μόρια του πρώτου Τεστ δεν θα έχουν πια κανένα αντίκρισμα. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, που είναι το χειρότερο σενάριο, θα πρέπει τον Νοέμβριο να βγει οπωσδήποτε η προκήρυξη, ώστε να καταστεί δυνατή η πραγματοποίησή του την τελευταία στιγμή, δηλαδή τον Δεκέμβριο.

Το παράβολο έδωσε τη λύση για το οικονομικό

Ένα πρόβλημα που υπήρχε σχετικά με την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του Τεστ, φαίνεται πως λύθηκε, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επέτρεψε την επιβολή παραβόλου στους συμμετέχοντες, το οποίο θα κυμαίνεται στα 35 ευρώ (το 2008 ήταν δωρεάν). Πλέον, αυτό που απομένει είναι απλά και μόνο η έγκριση από το υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για το παράβολο. Όμως, όπως προαναφέραμε, έχει μπει «φρένο» λόγω των εκλογών, αφού το υπουργείο δηλώνει αδυναμία να ανταπεξέλθει.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ανεύθυνοι! Θα πάει τσάμπα τόσος κόπος και διάβασμα; Μόνο σε μια ασόβαρη χώρα σαν την Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβαίνουν αυτά! Έλεος!!

Έρρικα
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.