Το κράτος της Vodafone ζει και βασιλεύει...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Vodafone

Προς έκπληξη όλων, η Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας προχώρησε στην ακύρωση του προστίμου 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και του προστίμου 7,3 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Εricsson, τα οποία είχαν επιβληθεί το 2007 από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το πρόστιμο στη Vodafone είχε επιβληθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών και στην Εricsson με το σκεπτικό ότι δεν έπραξε τα δέοντα ως προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone, προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν οι υποκλοπές.

Η δικαιολογία για την ακύρωση ήταν ότι οι συνεδριάσεις της Αρχής δεν ήταν δηµόσιες όπως προβλέπεται από την νοµοθεσία. Σύµφωνα µε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο κανονισµός της ΑΔΑΕ που απαγορεύει τη δηµοσιότητα των συνεδριάσεων είναι παράνοµος, καθώς προσκρούει στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου περί «δίκαιης δίκης» (άρθρο 6) και στις επιταγές του Συντάγµατος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων αρχών (άρθρα 19 και 101Α).

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι δύο υποθέσεις αναπέμφθηκαν στην ΑΔΑΕ, προκειµένου να αποφανθεί εκ νέου κατ’ εφαρµογήν της προβλεπόµενης διαδικασίας.

Η δικαιοσύνη είναι διαφορετική για τις επιχειρήσεις

Πόσοι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές πιστέψατε ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να πληρώσει η Vodafone το πρόστιμο; Πόσοι αλήθεια κάνατε το λάθος να πιστέψετε βλακωδώς πως σε αυτή την ασόβαρη χώρα, που κυριαρχεί η διαφθορά, η αναξιοκρατία και η ανοργανωσιά, υπάρχει έστω και λίγη διάθεση για ισονομία;

Δυστυχώς, όσο κι αν δεν μας αρέσει, τα δεδομένα στην Ελλάδα δεν είναι ίδια όταν έχουμε να κάνουμε με πολίτες και μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχουν ούτε τα ίδια δικαιώματα, ούτε οι ίδιες υποχρεώσεις, ούτε η ίδια μεταχείριση και αυτό είναι μια πικρή πραγματικότητα, που δεν αλλάζει ως δια μαγείας από τη μια μέρα στην άλλη.

Όταν ζεις σε ένα κράτος που ουσιαστικά εξουσιάζουν οι επιχειρηματίες, έχοντας ως βιτρίνα τους ένα σωρό πολιτικούς-μαριονέτες, θα ήταν τουλάχιστον χαζό να περιμένεις απονομή δικαιοσύνης για όλους ανεξαιρέτως. Γιατί, αγαπητέ αναγνώστη, η απονομή δικαιοσύνης προορίζεται μόνο για τα μικρά «ψάρια» και όχι για τα μεγάλα, εκείνα με τους παραφορτωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς! Θα έπρεπε ήδη να το είχες καταλάβει αυτό...

Πουλάνε την «αλήθεια» τους με διαφημίσεις

Όλως τυχαίως, οι εφημερίδες έχουν γεμίσει από διαφημίσεις της Vodafone και ειδικά το τελευταίο διάστημα που πλησίαζε η απόφαση. Τα ίδια έντυπα που φιλοξενούν τις ολοσέλιδες καταχωρήσεις, μήπως προσέξατε να έγραψαν οτιδήποτε σχετικό τις τελευταίες ημέρες; Εννοείται πως όχι! Και φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού με αυτόν τον τρόπο τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ προσφέρουν την ενημέρωση που θέλει η Vodafone και η εκάστοτε εταιρεία ή ο εκάστοτε επιχειρηματίας. Τα χρήματα διαμορφώνουν πάντα την «αλήθεια» σε χώρες διεφθαρμένες όπως η δική μας. Πασίγνωστο χρόνια τώρα...

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Δυστυχώς δεν υπάρχει ισονομία και ισοππολιτεία.
Το όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι του νόμου μόνο ως παραμυθάκι ή ως ανέκδοτο ακούγεται.

Γίνεται ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ σαφές άλλη μια φορά πως δεν ζούμε σε ευνομούμενη χώρα.
Εδώ παρακολουθούσαν όπως είχαν ομολογήσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κυβέρνηση, το ΥΠΕΘΑ κλπ και δεν έχουν καμία συνέπεια.

Αυτή η αγανάκτηση από αυτή την κοινωνική αδικία ήδη στη Γαλλία αρχίζει να εκφράζεται. Εδώ να δούμε πότε.... και ποιό ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ θα εκφράσει, άν... εκφράσει.

επώνυμος
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αυτή η πρακτική με τις διαφημίσεις ήταν τελικά φοβερά επιτυχημένη. Μπήκε πολύ χρήμα στα ταμεία μεγάλων ΜΜΕ και για τη Voda δεν ακούστηκε κιχ σχεδόν πουθενά. Το μεγαλύτερο βρώμικο κόλπο μετά το μνημόνιο ήταν αυτό αγαπητοί μου. Κι όμως, εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν συνεχίζουμε να τα σκάμε σε αυτή την εταιρεία επειδή είδαμε να πλασάρει το καινούριο smartphone στην τηλεόραση. Αφού δεν ξυπνάμε, καλά να τα πάθουμε!!

pantel76
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.