Η Αριστερά αναγεννιέται!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Η Αριστερά αναγεννιέται!

Τις τελευταίες ώρες ακούμε και διαβάζουμε αναλύσεις επί αναλύσεων και ένα σωρό ερμηνείες για τα εκλογικά αποτελέσματα από τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ, ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι τα ουσιώδη συμπεράσματα που εξάγονται είναι δύο.

Πρώτον ότι ο δικομματισμός βγήκε αποδυναμωμένος από αυτή τη «μάχη» παρά τους προεκλογικούς εκβιασμούς, καθώς εν συγκρίσει με το 2009 έχασε κάτι παραπάνω από 1,6 εκατ. ψηφοφόρους, και δεύτερον ότι ο λαός έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν θα μείνει απαθής και με σταυρωμένα τα χέρια στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται, αφού ισχυροποίησε σημαντικά την Αριστερά και ιδιαίτερα το ΚΚΕ, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε σταθερή ανοδική πορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστερές δυνάμεις κατάφεραν να συγκεντρώσουν στο σύνολό τους το υψηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια Αττικής, πλησιάζοντας το 30%, τη στιγμή που οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατέγραψαν 24% και 20%, αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως ο λαός ανέδειξε ως πρώτη δύναμη την Αριστερά, η οποία όμως, όντας διασπασμένη, στερήθηκε της δυνατότητας να βρεθεί στον δεύτερο γύρο.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι στις δύσκολες μέρες που έρχονται η κοινωνία την καλεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Όσο θα περνάει ο καιρός και θα γίνονται ολοένα και πιο ορατά τα σχέδια της κυβέρνησης, θα καταστεί ακόμη περισσότερο κατανοητό ότι η λύση της Αριστεράς αποτελεί μονόδρομο τούτη την κρίσιμη στιγμή.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Οι εκλογές της Κυριακής αναδεικνύουν δύο ουσιώδη θέματα. Το πρώτο είναι, πως ο κόσμος βλέπει το αδιέξοδο στο οποίο μας έχουν οδηγήσει τα λεγομενα δύο κόμματα εξουσίας και οι δορυφόροι τους και δεύτερο ότι επιζητεί την ενότητα της αριστεράς, που με μανία κάποιοι τάχατες ιδεολόγοι την κρατούν διασπασμένη και στό περιθώριο. Ηδη ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η λύση των προβλημάτων του είναι αδύνατον να προέλθει από μια αστική δημοκρατία, που είναι προσκολημένη στο άρμα των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και διαπλεκόμενη με τα συμφέροντα των ολίγων, που εμφορούνται από ιδιοτέλεια και συμφέρον. Όλο και περισσότερο γίνεται φανερό, πως λύση είναι η αριστερά, που μπορεί να αναγεννηθεί και να δόσει νέες ιδέες και προοπτική για το μέλλον του κόσμου, που σήμερα φαίνεται να είναι εγλοβισμένο σε μια πορεία, που μοναδική διέξοδο, δίνει το κέρδος χωρίς οράματα και μέλλον.

zofos X
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ο πανικός τους για την άνοδο του ΚΚΕ φάνηκε ξεκάθαρα και από το "δυστυχώς" του Γεωργιάδη μετά τις εκλογές. Ότι και να κάνουν όμως δεν μπορούν να περιορίσουν τον κόσμο γιατί δεν είμαστε πρόβατα οι Έλληνες και δεν πρόκειται να τρέχουμε πίσω από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όπως μας υποδεικνύει η Τρέμη και ο Πρετεντέρης. Θα το καταλάβουν καλύτερα πολύ σύντομα.

Σπύρος
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.