Αύξηση στην τιμή του ενιαίου εισιτηρίου μέχρι και το 1,5 ευρώ θα φέρει το νέο έτος

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Αύξηση μέχρι και 1,5 ευρώ του ενιαίου εισιτηρίου θα φέρει το 2011

Σε σημαντικές αλλαγές στον ΟΑΣΑ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, οι οποίες θα φέρουν συγχωνεύσεις των εταιρειών, μειώσεις εργαζομένων, περικοπές επιδομάτων, αλλά και αύξηση της τιμής του εισιτηρίου σε τουλάχιστον 1,20 ευρώ, με πολλούς να εισηγούνται αναπροσαρμογή στο 1,5 ευρώ, προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, θα γίνει συγχώνευση της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ σε μία εταιρεία και του ΗΣΑΠ, του τραμ και του μετρό σε μία δεύτερη, με παράλληλη μετατροπή του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα, στον οποίο θα υπάγονται και τα ΚΤΕΛ.

Από κει και πέρα, από τους συνολικά 12.000 εργαζομένους των πέντε εταιρειών θα φύγουν περίπου 2.000 άτομα, είτε με μεταφορά σε μία από τις δύο εταιρείες που θα παραμείνουν (μία για τα οδικά και μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς), είτε με μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ παράλληλα θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.

Προκειμένου να επιτευχθεί το σχετικό «νοικοκύρεμα» των οικονομικών στις συγκοινωνίες, θα ακολουθηθεί το «πολωνικό» μοντέλο, με την πραγματοποίηση εξάμηνου απολογισμού στις εταιρείες και την ύπαρξη πλαφόν ζημιών. Έτσι, σε περίπτωση που κάποια από τις εταιρείες πλησιάζει το πλαφόν, θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, ενώ από τις επιδόσεις κάθε φορέα στην ανάπτυξη του δικτύου, τις υποδομές, την τακτικότητα των δρομολογίων κ.λπ. θα εξαρτώνται και οι επιδοτήσεις του.

Όσον αφορά την τιμή του εισιτηρίου τώρα, υπολογίζεται ότι η αύξηση της τιμής σε 1,20 ευρώ θα φέρει στα κρατικά ταμεία 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια ενδεχόμενη αναπροσαρμογή στο 1,50 ευρώ θα προσφέρει έσοδα που θα αγγίξουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.