Η κατάργηση των ΣΣΕ φέρνει τον εργασιακό Μεσαίωνα

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Το τέλος των συλλογικών συμβάσεων θα φέρει τον εργασιακό Μεσαίωνα

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση από την πολιτική της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης που ακολουθεί όλους αυτούς τους μήνες εις βάρος του λαού, λεηλατώντας πλειάδα εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αίμα. Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προωθήσει για ψήφιση σχέδιο νόμου, το οποίο θα καταργήσει τις κλαδικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να δώσει το ελεύθερο στους επιχειρηματίες για μειώσεις μισθών και μεροκάματων.

Όλα αυτά, τη στιγμή που πριν έξι μήνες διαβεβαιωνόταν χωρίς ίχνος ντροπής από την κυβέρνηση ότι οι μισθοί του δημοσίου τομέα δεν θα θιγούν και παρουσιαζόταν το γεγονός αυτό ως... επιτυχία της «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα ή ως το αντίτιμο, αν θέλετε, για τη «θυσία» των συντάξεων. Φυσικά, όπως αρκετοί είχαν υποψιαστεί, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια στόχευαν απλά στην παραπληροφόρηση των πολιτών και τίποτα παραπάνω. Προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις για τους μισθούς του δημοσίου τομέα και τις συντάξεις, επελέγη από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους Υπουργούς του η τακτική του ψεύδους και της εξαπάτησης, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής «άλλα λέω και άλλα... πράττω».

Ήδη, πάντως, ακόμη και πριν την ψήφιση του περίφημου νομοσχεδίου, με το οποίο οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των κλαδικών, αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες που έχουν ξεκινήσει να εκβιάζουν τους εργαζομένους τους (είτε με απολύσεις, είτε με «λουκέτο» στις επιχειρήσεις), απαιτώντας μειώσεις απολαβών κατά 15-20%, καταργώντας ακόμη και τους κατώτατους μισθούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο όμιλος «G4S SECURE SOLUTIONS SA», με την επιχειρησιακή σύμβαση να προβλέπει καθορισμό 640 ευρώ μεικτού μισθού!

Έτσι, λοιπόν, γίνεται κατανοητό ότι η εργοδοτική ασυδοσία βρίσκεται προ των πυλών και ο εργασιακός Μεσαίωνας στον οποίο μας οδήγησαν χέρι-χέρι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά. Αν η κοινωνία δεν αποφασίσει να αντισταθεί δυναμικά σε αυτά τα σχέδια και τα ακόμη χειρότερα που έρχονται, τότε το μέλλον για την πλειοψηφία θα είναι εφιαλτικό...

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ποιος θα το πίστευε πριν από πέντε χρόνια, πως μια σοσιαλιστική κυβέρνηση, θα μας γυρνούσε στο Μεσαίωνα!
Και όμως το ΠΑ.ΣΟ.Κ., γραπωμένο στο μνημόνιο, την παγκοσμιοποίηση και την κρίση που αυτό μας έφερε, βρήκε την ευκαιρία να ποδοπατήσει, ότι ανθρώπινο και ρεαλιστικό φτιάχτηκε με ιδρώτα και αίμα σ' αυτόν το τόπο.
Όμως ας έχουν υπ' όψη τους τα καθίκια της νέας τάξης, πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

ricardo ric
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.