Παρενέβη εισαγγελέας για τον... εφοπλιστή-μούτσο Βεντούρη

1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 1.00 (1 Ψήφος)

Απόστολος Βεντούρης

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις κολλάει το τετριμμένο πια «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν». Το ζήσαμε, λοιπόν, κι αυτό. Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτικών, ο εφοπλιστής και Πρόεδρος της «Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας» Απόστολος Βεντούρης ήταν ναυτολογημένος ως μούτσος σε δικά του πλοία!

Για το γεγονός αυτό διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική εξέταση, ενώ διενεργείται ΕΔΕ και από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί κάτω από ποιές συνθήκες ο πλοιοκτήτης εμφανιζόταν όλα αυτά τα χρόνια ως ναυτικός.

Πρόκειται για πρωτοφανή αποκάλυψη που τεκμηριώνει σειρά παρανομιών, αφού αλλοιώνεται η σύνθεση του πληρώματος, με τη μια θέση ναυτικού που προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς να καταλαμβάνεται από εφοπλιστή, ενώ ο «ναύτης» την ίδια στιγμή απουσιάζει στην πραγματικότητα από την εργασία του. Αφήστε δε ότι το ΝΑΤ, που είναι επιδοτούμενο από το κράτος ασφαλιστικό ταμείο, θα πρέπει να πληρώσει... σύνταξη και άλλες παροχές σε έναν εφοπλιστή!

Και τι εφοπλιστή... Βάσει του πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας, ο Απόστολος Βεντούρης φέρεται επισήμως να θαλασσοδέρνεται εδώ και 30 χρόνια (από το 1980 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες) και μάλιστα να έχει περάσει από 24 συνολικά πλοία! Φοβερές καταστάσεις...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.