Αυγά και γιαούρτια στους εργατοπατέρες

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Γιάννης Παναγόπουλος

Ρόμπα έγινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που συναντήθηκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις και συμφώνησε στις απαιτήσεις τους εις βάρος των εργαζομένων, ενώ λίγες ώρες αργότερα τριγυρνούσε στα κανάλια, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο συνδικαλιστής διέψευδε στην αρχή τη συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΒ, ωστόσο ο ίδιος αναγκάστηκε αργότερα να το ομολογήσει, αρνούμενος όμως τη δεδομένη συμφωνία του για μείωση των μισθών κατά 12% στον ιδιωτικό τομέα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι και οι «δικοί του» τον «άδειασαν», αφού στα δελτία ειδήσεων ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΕΒ επιβεβαίωσε ότι ο εκείνος προσωπικά διαπραγματευόταν με τον κ. Παναγόπουλο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το σχετικό σφυροκόπημα από τους δημοσιογράφους, που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Μέγιστη η κατάντια για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος δεν δίστασε να αποδεχτεί μείωση μισθών για να μην γίνουν τάχα απολύσεις, συμφωνώντας με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Ουσιαστικά, δηλαδή, προδίδει με τον πιο προκλητικό τρόπο τους εργαζομένους και παραδίδει τα δικαιώματά τους στις ορέξεις του ΣΕΒ, όντας το καλύτερο τσιράκι της ολιγαρχίας. Και μετά, θα βγει αυτός ο άνθρωπος ξανά στους δρόμους να διαδηλώσει κατά των εργοδοτών; Είναι δυνατόν; Μόνο αυγά και γιαούρτια αξίζουν σ' εκείνον και στους όμοιούς του... Είναι πλέον ολοφάνερος ο ρόλος της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Σ' αυτές τις εποχές της άγριας επέλασης του καπιταλισμού, είναι ...ηρωϊσμός να είσαι εργατοπατέρας!
Πόσο χοντρόπετσος πρέπει να είσαι, ώστε ενώ είσαι εντεταγμένος να υπερασπίζεσαι τα εργατικά δικαιώματα, στην πραγματικότητα στηρίζεις όλες τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας!!!
Άξιος ο μισθός σου, κοπροσκούλικο ...Παναγόπουλε...

katergo
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Θέλει αρετή καί τόλμη ή ελευθερία.

autolykos
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.