Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους της Κερατέας, που δικαιώθηκαν και πάλι!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους της Κερατέας, που δικαιώθηκαν και πάλι!

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δικαιώθηκε για άλλη μια φορά, καθώς το Ειρηνοδικείο του Λαυρίου αποφάσισε την Πέμπτη (16/11) να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες της κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Υ., με αιτιολογία ότι στην περιοχή Οβριόκαστο δεν έχει γίνει αρχαιολογική μελέτη.

Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της Κερατέας είχαν καταθέσει την Δευτέρα ασφαλιστικά μέτρα κατά του εργολάβου, ωστόσο η πλευρά του έπεφτε σε αντιφάσεις και αρκετές φορές συμφωνούσε στο γεγονός ότι η έναρξη των εργασιών στερείται νομιμότητας.

Μετά από τη μεγάλη αυτή πρώτη νίκη, ο Δήμαρχος Κερατέας δήλωσε τα εξής: «Ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Και αυτό ήταν σήμερα ξεκάθαρο σε όλη τη διαδικασία. Καταγγέλλουμε την εισβολή που έχει γίνει στο τόπο μας και αδιαφορεί για τα υπουργικά διατάγματα που χαρακτηρίζουν το Οβριόκαστρο «αρχαιολογικό χώρο και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Καλούμε σήμερα τον κ. Ραγκούση, τον κ. Γερουλάνο, την κα Μπιρμπίλη και τον κ. Παπουτσή όπως συμμορφωθούν με τους νόμους του κράτους και τα διατάγματα, και να σταματήσουν αυτές τις αιματηρές και παράνομες επιθέσεις. Τα ΜΑΤ πρέπει να αποχωρήσουν τώρα. Το έργο είναι παράνομο και πρέπει να σταματήσει πριν θρηνήσουμε θύματα και οι δυο πλευρές. Θα είναι υπεύθυνοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφασή τους οι κάτοικοι δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική αποχώρηση των ΜΑΤ από τον τόπο τους, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν την κα Χριστοφιλοπούλου ότι όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση ήταν στη πρώτη γραμμή κατά του έργου, αλλά σήμερα έχοντας την ιδιότητα της υπουργού επιτρέπει να ξυλοκοπούνται βάναυσα οι συντοπίτες της.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.