Οι Έλληνες «πρωταγωνιστές» στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca

4.2 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.20 (10 Ψήφοι)

Οι Έλληνες «πρωταγωνιστές» στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca

Σε λαμπρή και θερμή ατμόσφαιρα έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες η 9η τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στο Βατικανό.

Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιστημονικό, πολιτιστικό χώρο, καθώς και από την ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με επικεφαλής τον Επίτιμο Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων, Kαρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos, όπως και τον Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων κληρικό και Καθηγητή Νομικής Don Bruno Lima.

Η Ελληνίδα Επικοινωνιολόγος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων, Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, παρουσίασε τους δυο Έλληνες που βραβεύτηκαν και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα έχει στενή συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία για την προώθηση του πολιτισμού, του εθελοντισμού και των ανθρώπινων αξιών.

Βραβείο Λογοτεχνίας απέσπασε ο συγγραφέας Γιώργος Πασχαλίδης για τα έργα του που επαναπροσδιορίζουν τις ανθρώπινες αξίες με απώτερο στόχο το καλό της ανθρωπότητας, για τη συμβολή του στην επιστήμη και για το εθελοντικό του έργο.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε: «Θα συνεχίσω με θέρμη το έργο μου. Η έννοια της αγάπης και των αξιών της ζωής είναι η προτεραιότητά μου. Η συμβολή μου στην επιστημονική κοινότητα  συνεπικουρεί το διάβα μου και ως Έλληνας θα συμβάλλω στο έπακρο στη διάδοση του πολιτισμού και του εθελοντισμού παγκοσμίως».

Βραβείο Κοινωνικής δραστηριότητας έλαβε ο νέος Γιώργος Κιουλάφας από τη Σάμο, ως εθελοντής πυροσβέστης και επικεφαλής της ομάδας Βουρλιωτών Σάμου, εθελοντών πυροσβεστών και διασωστών που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν όλα τα χρόνια που δραστηριοποιούνται πολλές ανθρώπινες ζωές και προστάτευσαν από τις πυρκαγιές πολλές γωνιές της χώρας μας. Ο Γιώργος Κιουλάφας δήλωσε: «Ο εθελοντισμός και η προσφορά μας στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας μας. Όταν προσφέρουμε, υπάρχουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε». Η υποψηφιότητα του Γιώργου Κιουλάφα υπήρξε πρωτοβουλία του Νομάρχη Λέσβου, Παύλου Βογιατζή.

Η Ελλάδα έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα παρουσίας στην τελετή με την παρουσία 120 Ελλήνων, μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Πηλέας Βασίλης Καρτάλης, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος, οι καλλιτέχνες Κώστας Τουρνάς και Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο υποστράτηγος  και Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κόντης, η ιδιοκτήτρια των Mastic spa Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη κ.ά.

Στην τελετή παρέστη και ο ιδιαίτερος γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου, επίσκοπος Georg Ganswein, o οποίος μετέφερε την ευλογία του Ποντίφικα στους παρισταμένους.

Βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο απέσπασαν ο Andres Sougaret από τη Χιλή, σχεδιαστής της κάψουλας διάσωσης των εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων σε ορυχείο της Χιλής, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και ερευνητής στο χώρο της Μικροβιολογίας Enrico Geraci, κ.ά.

Σημειώνεται ότι το 2005 το Απόλυτο Βραβείο Πολιτισμού παρέλαβε ο Πάπας Βενέδικτος.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.