Στο αυτόφωρο οι εργοδότες που δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Δώρο Χριστουγέννων

Ουκ ολίγα φαινόμενα μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων βγήκαν στην επιφάνεια, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων (ξεπέρασαν τις 300 σε ολόκληρη την Ελλάδα) και αρκετοί ήταν οι εργοδότες που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπως προβλεπόταν.

Ο αριθμός των περιπτώσεων, πάντως, όπου υπήρξε ασυνέπεια των εργοδοτών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ωστόσο  κάποια περιστατικά δυστυχώς δεν καταγράφηκαν, καθώς αστυνομία και δικαστικές αρχές αγνοούσαν τη σχετική εγκύκλιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ, προβλεπόταν ότι η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών και πως μπορεί να κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου. Επίσης, διευκρινίζονταν οι ποινικές κυρώσεις εργοδοτών για τη μη καταβολή, που αφορούσαν σε εξάμηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή. Στην εγκύκλιο αναφερόταν ξεκάθαρα πως «η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.