Η κυβέρνηση καταργεί τα δωρεάν σχολικά βιβλία

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Η κυβέρνηση καταργεί και τα δωρεάν σχολικά βιβλία

Οι ωραίες εποχές των δωρεάν σχολικών βιβλίων φαίνεται πως φτάνουν προς το τέλος τους, καθώς η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου με το οποίο θα καταργήσει τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και θα μεταθέσει τις αρμοδιότητές του σε φορέα ιδιωτικού δικαίου, που θα είναι υπεύθυνος για την αποστολή ψηφιακού υλικού στα σχολεία.

Παραμονές πρωτοχρονιάς, το υπουργικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την κατάργηση του ΟΕΔΒ, στο πλαίσιο φυσικά της δημιουργίας του περιβόητου «ψηφιακού σχολείου», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί έως το 2013 από το ΕΣΠΑ.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου, το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό θα αποστέλλεται με e-mail μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος θα αναλάβει το κόστος της εκτύπωσής του. Προφανώς, βέβαια, λόγω και της οικονομικής αδυναμίας των σχολείων, οδηγούμαστε εύκολα στο συμπέρασμα ότι τα έξοδα θα επιβαρύνουν για μια ακόμη φορά τους γονείς, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι ουσιαστικά να αγοράσουν όχι μόνο βιβλία, αλλά επίσης υπολογιστές και εκτυπωτές.

Η περίφημη δωρεάν παιδεία σε πλήρη διάλυση...

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Και φυσικά σύντομα θα έχουν το πάνω χέρι οι εταιρείες με τα συμφέροντά τους και, φυσικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία μας οδηγούν, δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να καταλάβεις, ποιοί θα σπουδάζουν...

ricardo ric
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Στη δεκαετία του '50, ο γονιός με δυσκολία μπορούσε να αγοράσει για το παιδί του το αναγνωστικό και ένα δυο τετράδια.
Ότραν βλέπεις να υποβαθμίζουν την παιδεία, όλα τα άλλα μπορείς να τα φαντασθείς. Αυτά που δρομολογούνται είναι πολύ ...σκληρά...

Μαριάννα
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.