Δικαίωση ξανά για την Κερατέα!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Δικαίωση ξανά για την Κερατέα!

Δικαιώθηκαν και πάλι οι κάτοικοι της Κερατέας για τον αγώνα τους κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στην περιοχή, ύστερα από απόφαση του ειρηνοδικείου Λαυρίου την Τετάρτη (29/12).

Συγκεκριμένα, το ειρηνοδικείο Λαυρίου απαγόρευσε την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή μέχρι α) να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄ φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας, β) να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ’ων ανάδοχοι αυτού του έργου, γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό και δ) να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, δήλωσε: «Αποδείχθηκε περίτρανα πως σε αυτή την ιστορία είναι παράνομο το κράτος και όλοι εμείς εδώ προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την νομιμότητα. Ζητάμε να αποχωρήσουν αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις και να σταματήσουν όλα αυτά τα επεισόδια πριν γίνουμε μάρτυρές χειρότερων κακών. Όσο και αν προσπαθούν δε θα τα καταφέρουν. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να γίνει έναρξη εργασιών στο Οβριόκαστρο που θα παραμείνει αρχαιολογικός χώρος και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνουν τη θέση τους. Κάνω και αυτή τη στιγμή έκκληση να αντιληφθούν το σφάλμα στο οποίο έχουν υποπέσει και να φύγουν από το τόπο μας. Δε θα είμαστε υπεύθυνοι για ότι συμβεί».

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει κοινοποιηθεί στον επικεφαλής αξιωματικό των ΜΑΤ, οι δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στη περιοχή, αποκόπτοντας κάθε πρόσβαση στις περιουσίες των κατοίκων.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την κατασκευή ή όχι του ΧΥΤΑ αναμένεται να παρθεί στις 12 Ιανουαρίου.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας μας δείχνει, πως μπορεί να νικήσει το δίκαιο και το σωστό και απέναντι σε αυταρχικές και ανάλγητες κυβερνήσεις.

Μαριάννα
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.