«Δεν πληρώνω» ούτε στις αστικές συγκοινωνίες...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

«Δεν πληρώνω» ούτε στις αστικές συγκοινωνίες...

Μετά το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» που αρνούνται να καταβάλλουν διόδια στους δημόσιους αυτοκινητόδρομους, σύντομα θα ξεκινήσουν ανάλογες κινητοποιήσεις και στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω των μεγάλων αυξήσεων (κατά 40%) στις τιμές των εισιτηρίων.

Ήδη η επιτροπή Αττικής του κινήματος συνεδρίασε και αποφάσισε πραγματοποίηση σειρά ενεργειών, ώστε να καταργηθούν στην πράξη τα «τσουχτερά» εισιτήρια που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Η αρχή θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2011, πρώτη ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, από τον κεντρικό σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, σε αρκετούς ακόμη σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (π.χ. Δάφνη, Μαρούσι, Άγιος Αντώνιος κ.ά.), όπως επίσης στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Την ημέρα εκείνη μέλη του κινήματος θα επιχειρήσουν να απενεργοποιήσουν τα ακυρωτικά μηχανήματα που υπάρχουν σε σταθμούς και εντός ΜΜΜ, ώστε οι επιβάτες να μην πληρώνουν τα αυξημένα εισιτήρια. Πρόθεσή τους φυσικά είναι οι ενέργειες αυτές να επαναληφθούν μέχρις ότου υποχρεωθεί το υπουργείο Υποδομών να πάρει πίσω τις αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Τετάρτης κιόλας, ομάδες που αντιδρούν διοργάνωσαν διαμαρτυρία κατά των αυξήσεων στους σταθμούς του μετρό στο Σύνταγμα και του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Για το διάστημα της κινητοποίησης οι συμμετέχοντες σε αυτή δεν ακύρωναν εισιτήριο για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσαν. Αντίστοιχες δράσεις έχουν ήδη γίνει ή προγραμματίζονται και σε άλλους σταθμούς, ενώ  χρησιμοποιούνται και άλλοι ευρηματικοί τρόποι, όπως στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, όπου τα ακυρωτικά μηχανήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την παρέμβαση αγνώστων που τοποθέτησαν σε αυτά σιλικόνη.

Μόνο ως ενθαρρυντικό φυσικά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να απεγκλωβίζονται από τις διάφορες κομματικές παρατάξεις και να διεκδικούν μαζικά και δυναμικά τα δικαιώματά τους! Με τέτοιου είδους ανεξάρτητα κινήματα, που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν από τους καταστροφικούς μηχανισμούς των κομμάτων, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει καθόλου εύκολα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.