Ποια πτυχία έχουν μέλλον και πως να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

«Μαύρα κι άραχνα» είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας, με τους μαθητές των λυκείων να καλούνται φέτος να αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα από το παρελθόν αναφορικά με το ποιες σχολές θα πρέπει να επιλέξουν, ώστε τα πτυχία τους να έχουν αντίκρισμα όταν αποφοιτήσουν και να τους δώσουν δουλειά.

Η μεγάλη και αυξανόμενη ανεργία στη χώρα μας, σε όλους τους κλάδους, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και, σύμφωνα με τον Εκπαιδευτικό Αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, ο εκάστοτε μαθητής θα πρέπει να κοιτάξει προς την πλευρά σχολών που δεν έχουν μεγάλη εξειδίκευση και δεν έχουν επίσης πάρα πολλά αντικείμενα (π.χ. ΜΜΕ και Πληροφορική). Παράλληλα, όπως λέει ο κ. Κάτσικας, καλές επιλογές θεωρούνται όσες έχουν να κάνουν με τα βασικά γνωστικά αντικείμενα, όπως είναι η φιλολογία, η μηχανική, τα ιατρικά και τα παραϊατρικά, τα λογιστικά και τα οικονομικά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια αρκετά κατατοπιστική συζήτηση, που ενδεχομένως θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν φέτος όσο το δυνατόν πιο σωστές επιλογές.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.