Θάφτηκε κάτω από τα σκουπίδια ολόκληρη παραλία στην Άνδρο!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, παρέσυρε τόνους σκουπιδιών της παράνομης χωματερής που βρίσκεται στη Σταυροπέδα Άνδρου και έθαψε κυριολεκτικά την παραλία του Σχοινιά και μέρος της θάλασσας, σε ακτίνα 200 μέτρων!

Η οικολογική καταστροφή και η μόλυνση στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και τους ζωντανούς οργανισμούς, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι βορειανατολικοί άνεμοι ίσως οδηγήσουν τα σκουπίδια μέχρι και τη Σύρο.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η εν λόγω χωματερή βρίσκεται παράνομα εντός του αρχαιολογικού χώρου του Στρόφυλα, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια από τους δημάρχους και την πολιτεία για την απομάκρυνσή της, παρά τις υποσχέσεις που δίνονται κατά καιρούς.

Μάλιστα, παρ' ότι με απόφαση του ΣτΕ (293/2010) απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών εντός του αρχαιολογικού χώρου, οι αρμόδιοι κωφεύουν -λόγω επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων- και εξακολουθούν να το πράττουν. Πρόκειται, βέβαια, για φαινόμενο που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνει, αν και την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός μας έχει κάνει... σημαία του την Πράσινη Ανάπτυξη.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν πως κατάντησαν κάποιοι άνθρωποι με την ανευθυνότητά τους την παραλία του νησιού...

Update (5/2): Παραθέτουμε τρεις ακόμα φωτογραφίες -πιο κοντινές- της παραλίας, που λάβαμε πριν λίγο με mail. Προσέξτε πως ακριβώς ήταν πριν και πως κατάντησε μετά η περιοχή!  

Update (6/2): Κάντε κλικ εδώ και δείτε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που έπαιξε το Σάββατο στα βασικά θέματα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Update (7/2): Ακούστε εδώ την τηλεφωνική παρέμβαση του πολιτικού μηχανικού, κ. Δημήτρη Χέλμη, στην εκπομπή του Μάνου Κακλαμάνου, στο «Ράδιο Εννέα 98,9».

Update (9/2): Δείτε εδώ βίντεο από την εκπομπή «ECO News» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Με τα σκουπίδια μπαζωνόταν ένα ρέμα επί δεκαετίες και αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι το έκαναν παρανόμως!! Ήταν ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι της Άνδρου και ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!

Επικουρικώς πού ήταν το Δασαρχείο, η αστυνομία, ο Εισαγγελέας, ο Νομάρχης, ο Περιφερειάρχης, οι Υπουργοί; ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και που κόπτονται ΔΗΘΕΝ για την προστασία του περιβάλλοντος;

Πλήρης ΑΝΟΜΙΑ και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ επί δεκαετίες, των απολύτως συγκεκριμένων εκ του Νόμου υπευθύνων και αυτουργών.

Μόνο η τιμωρία αυτών των αδίστακτων εγκληματιών που δεν πληρώνουν εισητήριο ή τα διόδια είναι το πρόβλημα.... γιατί ΔΗΘΕΝ αυτοί....εμπεδώνουν ένα κλίμα ανομίας στην κοινωνία....

Ω!! τι θράσσος και τι μεγάλη υποκρισία έχουν ΑΚΟΜΑ οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας!!!

Πράγματι δυστυχώς για τους πολίτες, οι πολιτικοί, έχουν ασυλία.... και μπορούν ελεύθερα να παρανομούν, να κλέβουν ενδεχομένως δημόσιο χρήμα, να καταστρέφουν το περιβάλλον, να αυθαιρετούν γενικώς χωρίς καμμία αστική ή ποινική συνέπεια.

Σε λίγο θα μας πουν ότι στο όνομα αυτών που τους ψηφίζουν (περίπου το 25% του εκλογικού σώματος!!!), ότι θα μπορούν να σκοτώνουν κιόλας... επειδή είναι υπόλογοι μόνο στους πολίτες που τους ψηφίζουν.

Οι ποινικές συνέπειες υπάρχουν μόνο για τους πολίτες που στρέφονται κατά της αυθαιρεσίας και της παρανομίας των πολιτικών...

Που είναι η ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους που θεωρητικά είναι βασικότατο στοιχείο της δημοκρατίας;

Όταν κάποιοι χτίζουν ένα αυθαίρετο δωμάτιο ή όροφο τους ξεσκίζουν.

Όταν όμως αυτοί οι κάποιοι είναι πολιτικά πρόσωπα και με τις παράνομες πράξεις τους κλέβουν δημόσιο χρήμα, ή μπαζώνουν ρέματα, ολόκληρες παραλίες και θάλασσα, τότε δεν τρέχει τίποτα.

Αυτή η προκλητική αδικία προκαλεί κοινωνική αγανάκτηση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ας το καταλάβουν καλά αυτό τα πολιτικά πρόσωπα και στην Ελλάδα πριν είναι πολύ αργά...

Δημήτρης Χέλμης
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.