Το «Der Spiegel» εμπλέκει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε μίζες για 4 υποβρύχια

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Αποκάλυψη-σοκ από γερμανικό περιοδικό, που εμπλέκει τον Τσοχατζόπουλο σε μίζες για 4 υποβρύχια

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκει το περιοδικό «Der Spiegel» σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών 55 εκατ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου «214» την περίοδο 2002-2004.

Σύμφωνα με το έντυπο, η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την πορεία των 55 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια στο Κιέλο της Γερμανίας, αλλά και τη θυγατρική της Ferostahl. Από την έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης, μάλιστα, προκύπτει ότι είχε δημιουργηθεί μια ολόκληρη ομάδα από τη γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων, η οποία είχε αποκλειστικό σκοπό είχε τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων.

Στοιχεία για την εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλου φέρονται να έχουν καταθέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, πρώην συμβούλου γερμανικής εταιρειών εξοπλισμού.

Για τη 2α Νοεμβρίου 2010, που ήταν η ημέρα ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο υποβρύχιο «Παπανικολής», το «Der Spiegel» αναφέρει: «Μέρα γιορτής στο Κίελο. Επιτέλους. Μετά από 4 χρόνια, που ο "Παπανικολής" έμεινε στο "ντοκ" της HDW, έχοντας παραγγελθεί αλλά όχι παραληφθεί, κυμάτιζε στο υποβρύχιο η ελληνική σημαία. Ένας Έλληνας αντιναύαρχος εκθείαζε την υπέροχη τεχνολογία. Και ο Έλληνας πρέσβης ερωτεύτηκε αμέσως τις καμπύλες του υπερόπλου.  Από το 2000 είχε παραγγείλει η Ελλάδα τέσσερα υποβρύχια του νέου τύπου 214, ένα αυτό του Κιέλου και ακόμα τρία για να κατασκευαστούν σε ελληνικό ναυπηγείο, συνολικής αξίας 1,14 δισ. ευρώ. Τότε στην Αθήνα κυβερνούσε ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Μετά, το 2004, ήλθε στην εξουσία η ΝΔ και δεν ήθελε πια το υποβρύχιο, δήθεν επειδή έγερνε πολύ. Στην πραγματικότητα έγερνε μάλλον η χρηματοδότηση. Από το 2009 όμως το λόγο είχε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Και όλα ήταν καλά».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.