Οργιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα για το «Δεν Πληρώνω»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Οργιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα εναντίον του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Ξεδιάντροπη επίθεση εναντίον του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και των πολιτών που δεν αποδέχονται να καταβάλλουν διόδια ή το υπέρογκο αντίτιμο στις αστικές συγκοινωνίες έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή φυσικά των γνωστών ξεπουλημένων δημοσιογράφων από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες.

Η προπαγάνδα που επιχειρείται αυτό τον καιρό είναι απίστευτη και πραγματικά απορούμε για το θράσος του ΓΑΠ και της παρέας του, που δεν σταματούν να προβάλλουν κάθε λογής επιχείρημα, ώστε να ρίξουν ξανά το φταίξιμο στον μεροκαματιάρη πολίτη και να προκαλέσουν φαγωμάρα στην κοινωνία.

Τόσον καιρό που ο κόσμος διαμαρτυρόταν και προσπαθούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του κάνοντας πορείες, έλεγαν πως πλήττεται ο... τουρισμός και η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Τώρα που δεν γίνονται τόσες πορείες, αλλά υπάρχει πιο ήπια αντίδραση για τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με μη πληρωμή διοδίων και προσφάτως εισιτηρίων, βρήκαν άλλη δικαιολογία: Οι «τζαμπατζήδες», λέει, φταίνε για την κατάντια της χώρας και εξαιτίας της στάσης τους αυτής στο μέλλον θα πληρώνουν τα ελλείμματα όλοι οι Έλληνες. Δεν τους πιάνεις πουθενά, δηλαδή!

Τουλάχιστον, τα χρήματα που δίνουμε από την τσέπη μας για τους εκατοντάδες συμβούλους που πλαισιώνουν την κυβέρνηση, πιάνουν τόπο. Μπορεί η χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά βρίσκουν τεχνάσματα και επιχειρήματα για να μας... δουλεύουν ψιλό γαζί.

Σχόλια (8)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

me to pou anoiksa to site to pc evgale bluescreen...tyxaio?

anonymos
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Όταν σε πάρει η κατηφόρα πουθενά δεν σταματάς...
Αυτό είναι το αποτέλεσμα αδιέξοδων πολιτικών και η κατάντια της κυβέρνησης, που δεν ξέρει απο που να πιαστεί για να κρύψει την αδυναμία της. Ήδη ο κόσμος δεν έχει δυνατότητες και αυτοί επιμένουν, σε μειώσεις μισθών, αυξήσεις αγαθών και μεγαλύτερους φόρους. Ε, κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει, και τότε τι;
Στην περίπτωση των εισητηρίων, αντί να πιάσουν τους τζαμπατζήδες, που είναι -όπως λένε- το 40%, επιβαρύνουν τους νομοταγείς πολίτες , λες και αυτοί είναι υπεύθυνοι που αυτοί δεν μπορούν να εισπράξουν...

ricardo ric
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΕΤΑ ΤΟ ΜΠΡΙΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ....

ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Εμείς φταίμε που καθόμαστε και τους ακούμε...

ανεκδοτα
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Στην Άνδρο με τα σκουπίδια μπαζωνόταν ένα ρέμα επί δεκαετίες και αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι το έκαναν παρανόμως!! Ήταν ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι της Άνδρου και ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!

Επικουρικώς πού ήταν το Δασαρχείο, η αστυνομία, ο Εισαγγελέας, ο Νομάρχης, ο Περιφερειάρχης, οι Υπουργοί; ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και που κόπτονται ΔΗΘΕΝ για την προστασία του περιβάλλοντος;

Πλήρης ΑΝΟΜΙΑ και ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ επί δεκαετίες, των απολύτως συγκεκριμένων εκ του Νόμου υπευθύνων και αυτουργών.

Μόνο η τιμωρία αυτών των αδίστακτων εγκληματιών που δεν πληρώνουν εισητήριο ή τα διόδια είναι το πρόβλημα....

γιατί ΔΗΘΕΝ αυτοί....εμπεδώνουν ένα κλίμα ανομίας στην κοινωνία....

Ω!! τι θράσσος και τι μεγάλη υποκρισία έχουν ΑΚΟΜΑ οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας!!!

Δ.Χ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Γεώργιος Σουρής(1853-1919) - Πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;



Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,

κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,

ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί

ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.

Γεώργιος Σουρής
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Πολύ καλό άρθρο!!! του Κώστα Βαξεβάνη.

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Ο Δημήτρης Ρέππας, είπε λάθος πράγματα τη σωστή στιγμή. Είπε πως η χώρα δεν μπορεί να κυλήσει στην ανομία και εννοούσε τα κινήματα που αναπτύσσονται κάτω από τη λογική και το σύνθημα «δεν πληρώνω , δεν πληρώνω». Ναι είναι ανάγκη του κόσμου να ακούει τώρα τέτοιες δηλώσεις, αλλά όχι να έχουν αυτό το περιεχόμενο.

Πρώτο:Η ανομία δεν δημιουργήθηκε τώρα από τους «τζαμπατζήδες» όπως τους αποκαλούν πολλοί υποτιμητικά. Η ανομία υπάρχει ως τρόπος λειτουργίας του κράτους, με ευθύνη αυτών που δεν θέλουν να εφαρμόσουν τους νόμους. Μπορώ να θυμίσω αυθαίρετα στις παραλίες που δεν γκρεμίζονται, σκάνδαλα υπουργών που παραγράφηκαν με τον νόμο «περί μη ευθύνης», χρωστούμενα σε ΙΚΑ, Εφορίες που δεν εισπράχτηκαν ποτέ από τους συνδαιτυμόνες της εξουσίας (αλήθεια πόσοι υπουργοί και βουλευτές μπαινόβγαιναν στα gala του κυρίου EXPRESS SERVICE;)

Δεύτερο: Το μεγαλύτερο κίνημα των τζαμπατζήδων, ποτίζεται με τα κοκτέιλ στα σαλόνια της εξουσίας. Βιομήχανοι και Τραπεζίτες. Δεν θα πω τα γνωστά, «αν και πόσο έχουν πληρώσει». Δείτε τα κέρδη των τραπεζών. Δεν τους αγγίζετε με το επιχείρημα της αναστάτωσης στην αγορά (γιατί άραγε οι εραστές της «αγοράς» δεν την αφήνουν να αυτορυθμιστεί αλλά κλαίνε;). Τους επιδοτείτε μάλιστα για να διατηρηθεί η ρευστότητα. Αλήθεια όμως, ποιούς δανειοδοτούν οι τράπεζες και με ποιά εχέγγυα; Τους επαγγελματίες που προσπαθούν να σωθούν; Ένα από τα κανάλια της χώρας είναι έτοιμο να κλείσει. Πίσω από τα χρέη του υπάρχουν δάνεια 100 φορές πάνω από την χρηματιστηριακή του αξία. Ποιός τα έδωσε και γιατί; Με τι εγγυήσεις; Αυτό εννοείται ρευστότητα στην αγορά; Ποιοί λοιπόν είναι οι τζαμπατζήδες;

Τρίτο: Οι Νόμοι κάθε φορά είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών. Εκφράζουν με την αλλαγή τους , τις ανάγκες και την ωριμότητα του κοινωνικού συνόλου και της ίδιας της πολιτικής. Κανένας για παράδειγμα δεν μπορεί να διανοηθεί σήμερα ,πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό που συνέβαινε πριν το 1981, να κουβαλάνε μέσα σε σεντόνια στο Αστυνομικό Τμήμα ζευγάρια, που είχαν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της μοιχείας. Ευτυχώς (και για αρκετούς πολιτικούς φαντάζομαι) ο νόμος άλλαξε. Αυτό λοιπόν που φαντάζει σήμερα ανομία, μπορεί να είναι η ανάγκη να δείτε διαφορετικά την πολιτική σας και ποιούς αλήθεια εξυπηρετούν οι νόμοι σας.
Δέχομαι και εγώ να αναλάβω με την εγγύηση του κράτους , να πάρω τραπεζικό δάνειο, χωρίς να βάλω μία, και να κατασκευάσω δρόμο σε όποιο μέρος της Ελλάδας θέλετε, εισπράττοντας διόδια. Αυτό λοιπόν που λέτε νόμο, είναι μια σκανδαλώδης σύμβαση που ενοχλεί. Επίσης όταν ακριβαίνεις την βενζίνη, και προσπαθείς να δημιουργήσεις στροφή προς την μαζική πράσινη συγκοινωνία,δεν ακριβαίνεις τα εισιτήρια. Μάλλον τα φτηναίνεις

Τέταρτο: Όταν αναπτύσσονται μαζικές συμπεριφορές και κινήματα γύρω από ένα θέμα, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και ίσως πρέπει να το δείτε. Δεν φταίνε οι τζαμπατζήδες, όπως δεν έφταιγαν κάποτε οι «μακρυμάλληδες», οι «αναρχικοί»,οι «κομμουνιστοσυμμορίται»… Αυτές τις μέρες, το μέλος της Σοσιαλιστική Διεθνούς, Χόσνι Μουμπάρακ, εμπεδώνει μάλλον, αυτή την διάσταση της πολιτικής.
Χρειάζεται εν κατακλείδι πολύ μεγάλη προσοχή, απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις και τα κινήματα «δεν πληρώνω δεν πληρώνω», να μην αντιτάξετε το καταστροφικό κίνημα «δεν ακούω, δεν ακούω»

http://simatoros.wordpress.com/2011/02/09/

Κώστας Βαξεβάνης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: Η προσπάθεια «εγκατάστασης» τυπικών κυβερνήσεων στη ζώνη του Ευρώ, με τις «σκιώδεις» στο «παραπέτασμα», φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα - η οποία πλέον διοικείται μη δημοκρατικά, από μία υπόγεια εξουσία στο παρασκήνιο

“Πρακτικά, μεταξύ του κόσμου της Πολιτικής και του κόσμου της Οικονομίας σήμερα, δεν μεσολαβεί ούτε καν ένα λεπτό φύλο χαρτιού. Οι σύγχρονες τάσεις, με πρωτοβουλία των μονοπωλιακών υπερεπιχειρήσεων (Καρτέλ), ειδικά αυτών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, φαίνεται να μας οδηγούν στην επαναφορά της φεουδαρχίας. Αυτό σημαίνει ότι, δίπλα από τις τυπικές δομές, δίπλα δηλαδή από τα δημοκρατικά εκλεγμένα κοινοβούλια, η «άτυπη», η σκιώδης καλύτερα εξουσία, κερδίζει ξανά ειδικό βάρος - με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς. Οι εκλεκτοί της «άτυπης εξουσίας» τώρα, οι αυτοαποκαλούμενοι βέβαια εκλεκτοί, οι οποίοι κυβερνούν τον κόσμο εκ των άνω, κρύβονται όλο και περισσότερο από τους υπόλοιπους» – σε λέσχες με κρυφά, αυστηρώς εμπιστευτικά θέματα συζητήσεων, καθώς επίσης πίσω από τις «εκλεγμένες» κυβερνήσεις”.

Πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2287.aspx

amanatidis K.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.