Έτοιμη να βγάλει την Ελλάδα «στο σφυρί» η κυβέρνηση

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Έτοιμη να βγάλει την Ελλάδα «στο σφυρί» η κυβέρνηση

Η τρόικα έδωσε την έγκρισή της για εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ προηγουμένως ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τη «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται απ' το μνημόνιο.

Εννοείται ότι από την  κυβέρνηση δεν υπήρξε καμιά απολύτως αντίσταση, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα γνωστά «παπαγαλάκια» στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού οι υποτιθέμενες «μάχες» που δίνουν πάντοτε οι υπουργοί μας είναι μόνο επικοινωνιακά τρικ για τα μάτια του κόσμου και τίποτα παραπάνω. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφωνίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση και παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις, βάσει, μάλιστα, προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της τρόικας.

Οι κρατικές επιχειρήσεις που θα βγουν «στο σφυρί» και θα ξεπουληθούν με συνοπτικές διαδικασίες στους ιδιώτες δεν είναι κάποιες ζημιογόνες, όπως ίσως νομίζουν ορισμένοι, αλλά οι πλέον κερδοφόρες που υπάρχουν στη χώρα μας, όπως π.χ. είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά. Ως σκοπός των ιδιωτικοποιήσεων αυτών προβάλλεται η άντληση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα ταμεία μας εντός της επόμενης πενταετίας, με τα 15 δισεκατομμύρια να αφορούν τη χρονιά που διανύουμε, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πρόκειται απλά για την αφορμή ώστε να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο κάποιοι λίγοι μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι, δεδομένου ότι πολύ σύντομα θα κατέχουν και θα εκμεταλλεύονται τα κρατικά «φιλέτα», τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

Ας μην τρέφουμε, όμως, αυταπάτες. Εξαρχής οι δυο μεγάλοι μεγάλοι στόχοι της μόνο κατ' όνομα σοσιαλιστικής κυβέρνησης και των εντολοδόχων της ήταν το φθηνό και «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό και οι ιδιωτικοποιήσεις, που θα έχουν ως συνέπεια την αύξηση των κερδών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Όσο ο καιρός περνάει, θα το αντιληφθούν και οι πλέον δύσπιστοι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ.

Από κει και πέρα, όπως συμφωνήθηκε από τρόικα και κυβέρνηση, οι ελληνικές τράπεζες θα ενισχυθούν με 30 δισεκατομμύρια ευρώ, με πρόσχημα την άντληση ρευστότητας ώστε να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Έτσι, με τη νέα αυτή ενίσχυση, οι ελληνικές τράπεζες φθάνουν να λαμβάνουν σχεδόν 80 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή προβλέπονται και δράσεις για τη μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους τους, που με απλά λόγια σημαίνει μειώσεις μισθών και απολύσεις.

Κατά τα άλλα, η τροϊκανοί εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρόοδο της οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, ενώ μίλησαν και για τις εργασιακές σχέσεις, αναφέροντας πως πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Συνεπώς, αν η απάντηση του κόσμου σε αυτά τα σχέδια δεν είναι δυναμική και αποστομωτική, οι μέρες που θα 'ρθουν θα είναι ακόμα χειρότερες για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων...

Σχόλια (5)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Για κοίτα πως κατάντησε το σοσιαλισμό η κυβέρνηση των παπατζήδων. Σε λίγα χρόνια η λέξη θάχει χάσει τελείως το νόημά της. Όταν την αναφέρεις θα εννοείς, το πιο απάνθρωπο και ανάλγητο σύστημα, όταν δε συνδυάσεις και τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την επιβολή της αντιλαϊκής και ανάλγητης πολιτικής τους, θα αισθάνεσαι τον φασισμό του άξονα στη χειρότερη έκδοση...

katergo
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Η μόνη λύση είναι ο έλεγχος της εξουσίας. Προτείνω το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2280.aspx

RSS
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Πάντως εγώ διαισθάνομαι, πως η εποχή των ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ, πλησιάζει στο τέλος της...

Mariana
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Και να φύγουν οι Παπατζήδες Mariana το πιο πιθανό είναι να έρθουν οι Σαμαράδες που είναι το ίδιο και το αυτό. Πρέπει ο λαός να ξυπνήσει και να τους κάνει στην άκρη όλους αυτούς τους απατεωνίσκους και υπαλλήλους των Αμερικανών, του Μπόμπολα και όλων των υπόλοιπων εργολάβων. Μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα.

Coco
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Μακριά από αυτούς τους εγκληματίες. Προτείνω το
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2287.aspx

papagiannis charis
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.