Νίκη ξανά για την Κερατέα! «Στοπ» από τη δικαιοσύνη στην κατασκευή του ΧΥΤΑ

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Κάτοικοι Κερατέας

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά, αφού το Ειρηνοδικείο Λαυρίου απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των εργασιών που είχε κατατεθεί από το Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης και δεν επιτρέπει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι: «Δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, το δημόσιο δεν προσκόμισε κάτι νεότερο».

Ο κ. Λεβαντής σημείωσε επίσης ότι η απόφαση ισχύει μέχρι τη νεότερη απόφαση από το Εφετείο, όπου θα καταφύγει εκ νέου το Δημόσιο, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι και τον Απρίλιο, και κάλεσε τις δυνάμεις της αστυνομίας να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Όπως είπε, υπάρχουν 400 άνδρες των ΜΑΤ, για περισσότερο από δύο μήνες στην περιοχή, και πέραν του κόστους για το δημόσιο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, «έχει γίνει απαγορευτική η διέλευση των κατοίκων προς τα αγροκτήματά τους, τα οποία αυτή την εποχή απαιτούν φροντίδα», ενώ επισήμανε πως με την αποχώρηση της αστυνομίας και των τριών εργατικών οχημάτων από το Οβριόκαστρο θα αποκλιμακωθεί η ένταση και θα συνεχιστεί υπό νέους όρους και ο διάλογος, που άνοιξε με το υπουργείο.

Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του για την πορεία του ζητήματος μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ι.Ραγκούση, και Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, καθώς, όπως είπε, «γνώριζαν την κατάσταση πολύ καλά και δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσουμε και οι δύο πλευρές τις θέσεις μας. Κατέθεσα την πρότασή μας για τα σκουπίδια της Λαυρεωτικής και για την τοποθεσία, που προτείνουμε. Από την πλευρά τους ζήτησαν επιπλέον στοιχεία και κατ’ αρχήν δέχθηκαν την πρότασή μας για τα δικά μας απορρίμματα. Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος θα συνεχιστεί και θα βρεθεί κάποια βιώσιμη λύση».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

"Δυστυχώς το ψάρι βρομάει από το κεφάλι''. Σε κοινωνίες προοδευμένες η εξουσία πρέπει να παίρνει υπ' όψη όλα τα δεδομένα πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε, στη χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Η εξουσία συνεχίζει να συμπεριφέρεται στους ρυθμούς του ΜΕΣΑΙΩΝΑ και με λογική απολυταρχικών καθεστώτων του τύπου "αποφασίζομεν και διατάζομεν". Για να πετύχεις τα αυτονόητα πρέπει να αγωνισθείς σκληρά, να αγωνισθείς κόντρα στα πανίσχυρα συμφέροντα των λίγων, που φαίνεται ξεκάθαρα πως η εξουσία υπηρετεί. Ευτυχώς οι κάτοικοι της Κερατέας και ΜΠΡΑΒΟ τους, έχουν το θάρρος να αντιπαλέψουν αυτές τις επιζήμιες για την περιοχή τους πολιτικές και δείχνουν το δρόμο σε όλους μας!

katergo
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.