Καταργούν και το επίδομα ανεργίας!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Καταργούν και το επίδομα ανεργίας!

Τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, η ανεργία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την... κατάργηση του επιδόματος ανεργίας!

Σύμφωνα με τον επίτροπο Όλι Ρεν, το επίδομα πλέον θα δίνεται σε επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες δεν έχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ερωτηθείς από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο κ. Ρεν τόνισε ότι η εξοικονόμηση του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που είναι ο στόχος για το 2012 για την Ελλάδα θα προκύψει από τον έλεγχο των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των ανέργων που λαμβάνουν το επίδομα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι άνεργοι θα περάσουν από «κόσκινο» και το... τεράστιο ποσό των 454,25 ευρώ (!) που χορηγείται αυτή τη στιγμή, θα δίδεται πλέον σε λίγους. Και όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο μείωσης πολλών ακόμη κοινωνικών παροχών που θα επιβληθούν σύντομα. Τα χειρότερα έρχονται...

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Τη δυσαρέσκεια της για τη θέσπιση περιουσιακών κριτηρίων στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία μέσου του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νικόλαου Νικολόπουλου.

«Στις 27 Αυγούστου του 2010 καταγγείλαμε την περικοπή του επιδόματος ανεργίας από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Τότε η κυβέρνηση μας διέψευδε και μας λοιδορούσε. Τέσσερις άνεργοι στους 10 τον επόμενο χρόνο δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με αυτά που προσυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.