Γ. Πρετεντέρης: «Δεν τα φάγαμε μαζί, οι συνδικαλιστές τα έφαγαν μόνοι τους»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Γιάννης Πρετεντέρης

Πρέπει να έχεις μεγάλο θράσος για να τσεπώνεις χιλιάδες ευρώ παραπληροφορώντας την κοινωνία και γλείφοντας την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να κατηγορείς συνδικαλιστές και εργαζόμενους ότι εκείνοι είναι υπεύθυνοι για τα ελλείμματα. Ε, λοιπόν, ο Πρετεντέρης έχει μπόλικο από αυτό το θράσος!

Σε σημερινό άρθρο του που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα όπου αρθρογραφεί, δικαιολογείται για τις κατηγορίες που δέχεται από τον κόσμο για την ενημέρωση που (δεν) προσφέρει και εξαπολύει επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ, υποστηρίζοντας ότι «Δεν τα φάγαμε μαζί. Μόνοι τους τα έφαγαν»!

Ακολουθεί το εν λόγω απόσπασμα:

«Πριν από δυο-τρεις εβδομάδες, καμία πενηνταριά συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ ήλθαν έξω από το MEGA να φωνάξουν ότι "δεν τα φάγαμε μαζί".

Έχουν δίκιο: Προφανώς δεν τα φάγαμε μαζί. Μόνοι τους τα έφαγαν! Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος από τους συναδέλφους μου στο MEGA, είχαμε ποτέ την παραμικρή σχέση με την ΕΘΕΛ, εκτός από το να πληρώνουμε ως φορολογούμενοι τα ελλείμματά της.

Με αυτήν την μέθοδο, οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι Έλληνες πληρώσαμε για την εταιρεία των διαμαρτυρομένων συνδικαλιστών πάνω από 6 δισ. ευρώ, μόνο μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια -στην βρώση των οποίων οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε καμία συμμετοχή. Και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα.

Ηθικόν δίδαγμα; Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες ανθρώπων που (καλώς ή κακώς) αντιμετωπίζουν μια σοβαρή επιδείνωση του εργασιακού καθεστώτος και του επιπέδου της ζωής τους.

Η διαμαρτυρία τους είναι και εύλογη και θεμιτή. Ακόμη περισσότερο επειδή έζησαν έως τώρα σε μια κοινωνία με μάλλον ανεπαρκή την γενικότερη αίσθηση ευθύνης. Ο λογαριασμός εκλαμβάνεται περίπου ως αδικοπραξία.

Αλλά, παρακαλώ πολύ, να μην τα βάζουν με όσους δεν έχουν σχέση με το πρόβλημά τους. Με όσους δεν φταίνε ούτε για το πριν, ούτε για το τώρα, ούτε για το μετά. Και οι οποίοι καλούνται για άλλη μια φορά να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία δεν δημιούργησαν αλλά πληρώνουν».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Έλεος, αυτόν γιατί μας τον βάλατε...
Θα μας φάει ...όλες τις γκόμενες!

trizoni
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.